Skocz do zawartości

[koła] dt swiss r500 classic dla 35c?

mietek500

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Proszę o pomoc wszystkich rowerowych entuzjastów💖

Chcę zamówić nowe koła do Tribana 540 grvl. Mam 95kg wagi, będę jeździł też po szutrach i lekkim terenie. Jeżdżę na oponach 35c, większych ten rower raczej nie przyjmie lub przyjmie "na styk".

W lemonbike doradzili dt swiss r500 classic (22mm) + novatec d791/792 + szprychy spaim race za 1350zł. Czy Waszym zdaniem taka obręcz będzie ok dla opon 35c? Przepraszam, za pewnie głupie pytanie ale mam wątpliwości, bo tabelki z internetu twierdzą, że 22mm szerokości wewnętrznej to już tak na granicy dla tych opon i można wnioskować, że optymalna byłaby węższa, np. r470 20mm. Wydatek dla mnie spory, więc chciałbym uniknąć błędu. 

Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, miłego dnia :)

Napisano

Tylko te piasty weź w wersji z sztywną osią i do nich poproś o zestawy konwertujące pod QR (bo chyba Twój triban ma QR).

Wtedy te koła będzie się potencjalnie dało przełożyć do kolejnego roweru.

Napisano
1 godzinę temu, KSikorski napisał:

Tylko te piasty weź w wersji z sztywną osią i do nich poproś o zestawy konwertujące pod QR (bo chyba Twój triban ma QR).

Wtedy te koła będzie się potencjalnie dało przełożyć do kolejnego roweru.

Tak, ma QR. Napisałem maila do sklepu o tej sztywnej osi i zestawach konwertujących. Nie wiedziałem, że tak się da.

Dzięki wielkie za podpowiedź!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...