seba8121 Napisano Piątek o 06:56 Udostępnij Napisano Piątek o 06:56 (edytowane) Witam, przedstawiam projekt mojego roweru do XC. Względem fabryki dostał już komplet hamulców XT 8100, tarcze sm-rt86. Zrobiona zdalna blokada dampera połączona w jednej manetce z widelcem. Czekam na dostępność manetek i wleci manetka od DT Swiss L3. Wtedy też pójdą grupy od ESI. Obecnie wrzuciłem kierownicę race face next. Kolor taki bo była na mega wyprzedaży i się właśnie zastanawiam czy iść w blat tego koloru i kółka do przerzutki ? Czy jednak szukać innej kierowmicy i iść w inne kolory ? Jak wy to widzicie ? Edytowane Piątek o 07:13 przez seba8121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Piątek o 07:36 Udostępnij Napisano Piątek o 07:36 Używanie tutaj słowa "projekt" jest mocno ryzykowne...😅 Kojarzy się od razu z Januszami z oeliksa sprzedającymi gruzy za chore pieniądze tylko dlatego, że są "unikalnym projektem, który pochłonął wiele godzin pracy". 🙃 Zielony do pomarańczowego raczej pasuje, więc trzymałbym się tej kolorystyki, ale NIE PRZESADŹ. No i nie pakuj miliona odcieni tej zieleni, tylko staraj się dobierać części tak, żeby jakoś ze sobą grały, bo z "projektu" zrobi się po prostu cyrk. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano Piątek o 08:37 Udostępnij Napisano Piątek o 08:37 (edytowane) A mnie się zupełnie nie podoba takie połączenie kolorów 😝. A tak w ogóle to jakbym kiedyś wiedział, że 35 mm jest tak problematyczne jeżeli chodzi o wszelkiego rodzaje uchwyty, to zamiast kupować mostek pod 35 mm to kupiłbym 31,8 i do tego kierownicę 🙂. Edytowane Piątek o 08:41 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano Piątek o 09:27 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 09:27 (edytowane) I bardzo się cieszę na szczere odpowiedzi, o takie mi chodzi. Mam mieszane uczucia co do tego koloru, z jednej strony mi się podoba z drugiej nie chce żeby rower wyglądał śmiesznie. Być może mi się podoba bo cena była dobra. Projekt to faktycznie za dużo powiedziane. Po prostu lubię w rower inwestować i dokładać, a do tego jest używany tak jak został stworzony i lekko mieć nie będzie. Kolor jeżeli zostanie to nie zrobię z niego choinki, co najwyżej dojdą detale w tym samym odcieniu. Co do mostka to taki był oryginalny, dlatego też kierownica została 35mm. Edytowane Piątek o 09:29 przez seba8121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano Piątek o 10:56 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 10:56 Nie mogę już edytować. Z drugiej strony chciałem dołożyć jakiś kolor, aczkolwiek nie do końca wiedziałem co będzie pasować do tego bursztynowego. Chciałbym aby maszyna była wyróżniająca się i rzucająca w oczy. W normalnym świetle to połączenie nie gryzie w oczy. A może macie jakieś pomysły jaki inny kolor by tutaj dołożyć. Nie chce mieć pospolitego bursztynowo czarnego roweru. Myślałem jeszcze nad szarością. ale tak jak mówię w tą kierownicę poszedłem też, ze względu na cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Piątek o 11:00 Udostępnij Napisano Piątek o 11:00 Możesz się pobawić narzędziami w stylu tego https://www.canva.com/colors/color-wheel/ jeśli chcesz dobrać pasujące do siebie kolory. Albo iść na żywioł i skoro ma się rzucać w oczy, to zrobić totalny festyn i każdą część w innym kolorze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano Piątek o 11:37 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 11:37 Nie nie, aż tak nie. Ma być smacznie i dobrze wyglądać. Kierownica poszła podmiankę, bo seryjnie była aluminiowa. Blat pewnie będę i tak zmieniał więc mogę coś pokombinować. Kołka też pewnie po jakimś czasie będą wymagać wymiany. W pierdoły typu śrubki nie będzie się bawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi