Skocz do zawartości

[aero kierownica] Jaką aero kierownicę do szosy do 800-1000zł?

Karolus112

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

zastanawiam się nad ulepszeniem mojej kierownicy w szosie. W moim Canyon Ultimate CF SL 7.0 mam zwykłą aluminiową, a chciałbym coś aero i z carbonu. Powiedzmy maks do 1000 zł. Macie jakieś ciekawe propozycje? Z tańszych opcji, co sądzicie o Bontrager Elite Aero VR-CF? 

Rower nie ma pełnej integracji kabli, i nie wiem czy w tej ramie da się to zrobić w ogóle :) Więc pełna integracja nie ma chyba dla mnie znaczenia. Zresztą, przy hamulcach szczękowych i mechanicznej grupie nie wiem czy to byłoby możliwe/zalecane.

Napisano

ale ten Bontrager to aluminium jest.

Cytat

Obliczono, że dzięki temu można polepszyć czas o 23 sekundy na godzinę w porównaniu do tradycyjnej kierownicy o okrągłym profilu.

Hahaha, że co? Zakrzywia czaso-przestrzeń i wydłuża czy skraca godzinę o 23s? 23 sekundy na godzinę... No, jest się o co bić :D

Napisano
W dniu 12.03.2023 o 11:40, Karolus112 napisał:

Bontrager Elite Aero VR-CF

aluminium i to ciężkie, wiem bo mam🙃 do tego kierownica ma reach 92 (albo 93) więc kilkanaście milimetrów więcej względem standardowego także mostek również będzie do wymiany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...