Skocz do zawartości

[3000] MTB

Ashar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.
Od kilku dni przeszukuje internet w poszukiwaniu jakiegoś roweru, nie mogę się na nic zdecydować, prosiłbym o pomoc. 
Wcześniej użytkowałem Kross Hexagon R5 2015, teraz po 2 latach chciałbym powrócić do jazdy na rowerze.
Rower będę użytkować czasem w mieście, choć moim głównym celem jest jeździć bardziej w terenie. 
Budżet mogę lekko nagiąć gdyby pojawiłaby się jakaś ciekawa opcja. Rower chciałbym zakupić w Bydgoszczy. 
Wzrost 167
Waga 72

• Mod Team
Napisano

Poza znanymi markami, które oferują w tym budżecie osprzęt z niskich grup proponuję zajrzeć do Decathlonu. Możesz zerknąć na modele XC100 (ostatnio w promocji był za 3800 zł) oraz Explore 540. Wykraczają co prawda poza budżet, ale to ciekawe opcje w porównaniu z tym co oferuje konkurencja.

Napisano

https://www.intersport.pl/rower-gorski-mtb-kona-2022-fire-mountain-27-5-b22fmm03.html?gclid=Cj0KCQiAtbqdBhDvARIsAGYnXBPSwQ7sUAeq7RItrOTe6bwmDiKWYr71LIdO_C5qj39VRm1Qc8AAwN4aAl3EEALw_wcB

Ja ostatnimi czasy kupiłem takiego. Zajefajna rama z fajną geometrią! W moim przypadku została co prawda sama rama ale jak na ten budżet to osprzęt fabryczny nie jest zły. Koła z szerokimi obręczami, napęd 1x i amor który ma już jakiś tłumik i regulację (w moim był Suntour X1 z czarnymi lagami). Z tego co wiem to została im jedna szt. w Warszawie więc możesz kupić tylko przez internet. Ja mam 173 cm i Mka jest jak szyta na miarę ale musiałem założyć dłuższy o cm mostek (fabryczny 50mm). 

IMG_20221210_152028.jpg

Napisano
14 godzin temu, Ashar napisał:

Rower będę użytkować czasem w mieście, choć moim głównym celem jest jeździć bardziej w terenie. 

Słowo-klucz "celem"... Zastanów się gdzie będziesz głównie jeździł, bo napędy 1xx, szczególnie z kasetami 9s i 10s mają spore ograniczenia.

Jak już chcesz wspierać rodzimy rynek to popatrz na wyższe modele Unibike` a.

Napisano
6 godzin temu, bogus napisał:

Kiepska opcja. Niemal najniższe dostępne grupy osprzętu i widelec, który jest atrapą.

Nie sądziłem, że Unibike taki słaby jest, przed wakacjami na jakimś forum, dosyć mocno polecali ten rower. 

5 godzin temu, chudzinki napisał:

Słowo-klucz "celem"... Zastanów się gdzie będziesz głównie jeździł, bo napędy 1xx, szczególnie z kasetami 9s i 10s mają spore ograniczenia.

Jak już chcesz wspierać rodzimy rynek to popatrz na wyższe modele Unibike` a.

Przemyślałem i szacuje, że 70% miasto, 30% teren, jazda przez cały rok.

3 godziny temu, Galvatron napisał:

W tej cenie chyba nie dostaniesz nic dużo sensowniejszego od Indiany X-Pulser 5.9:

https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-5-9-m23-czarny-grafit-r21

W przyszłości możesz jedynie wymienić widelec na powietrzny.

Czy ten rower nie będzie za duży dla mnie? W opisie ma przeznaczenie wzrost 190-200. Po zmianie rozmiaru ramy, wyskakują mi rowery za tysiaka, czy tak ma być?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...