Skocz do zawartości

[Napęd] microSHIFT Advent x do gravela czy ma sens?

memphis123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prośba o opinie czy napęd microSHIFT Advent X tylko tylnia przerzutka nadaje się do jazdy gravelowej spełnia jakieś minimum czy konieczne jest zainwestowanie w sram Apex lub grx i jakie to są różnice?

Chcę kupić pierwszego gravela, mam już doświadczenie w kolarstwie szosowym.

Napisano

Nada się. Ma sprzęgło, więc łańcuch nie będzie Ci tłukł o ramę i szprychy.
Jak się wkręcisz i uznasz, że chcesz coś zmienić (zapewne rower na lepszy, skoro ma to być pierwszy gravel 😜 ), to zawsze możesz przejść na SRAm lub Shimano.
Po drugie - inwestowanie w pierwszy rower danego typu od razu po jego zakupie moim zdaniem nie ma sensu, bo nigdy nie wiesz, czy się w to wkręcisz.

Napisano

Advent X to dobry sprzęt. 

Działa bardziej twardo, strzelająco podczas zmiany w porównaniu do shimano. Co nie jest dla mnie wadą, daje uczucie pewności zmiany przełożeń w terenie.

Napisano

Niedawno miałem okazję przejechać się rowerem z Adventem. Wszystko ładnie śmigało, tylko klamki hamulców wydawały mi się mało ergonomiczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.