Skocz do zawartości

[10-12k] XC dla amatora.

bmw750

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A niby dlaczego? Równie dobrze mógłby się bać nim wyjechać w teren. Ciekawy jestem jakiego dokona wyboru oraz jaką będzie mieć opinie za pare miesięcy.

Szkoda było by wywalić kupę kasy w coś co nie do końca mu sie podoba albo mu nie leży jak np gravel. Pieniądze, które zamierza przeznaczyć na rower w zupełności wystarczą mu na rower górski o jakim wspomniał na początku a nawet starczy mu na górski typu FS, który jest znacznie wygodniejszy. Dzięki forum dowiedział się na co zwrócić uwagę oraz po części słuszne opinie o FS jak większy skok większa waga, opony mają znaczenie, blokada niekoniecznie bo to zależy od stylu jazdy itp.

Napisano
19 godzin temu, Kaloryfer napisał:

Tak ja to widzę. Scott Spark, Canyon Lux Trail. Ewentualni moze sobie opony zmienić na węższe i z mniejszym bieżnikiem.

Ten Lux Trail ma wszystko czego oczekiwałbym od takiego roweru, niska waga, FS, blokady na kierownicy, zębatka 34T, opony w rozsądnej szerokości, bardzo ciekawa propozycja🤔

Powiedzcie mi , jak z przewożeniem carbonowego roweru samochodem, czy da się go zamontować na bagażnik z tyłu auta? Czy tak jak czytałem tylko bagażnik dachowy ze zdjętym kołem, i montaż za oś?

Napisano

Mam takiego traila tyle, ze CF7, jestem bardzo zadowolony. Przewoziłem go na bagażniku z tyłu auta i nawet sie nad tym nie zastanawiałem. Trzeba to robic z głową i nic na siłę. 

Napisano

Według kalkulatora Canyona, przy moich parametrach (172 cm, i krok 80 cm), zalecany rozmiar to S, czy M będzie za duża i trzymać się tego co pokazuje kalkulator?

Napisano

Mam 166 cm wziąłem S ale nie czułem się dobrze bo lubię wyciągnięta pozycje dlatego wydłużyłem mostek o 10 mm i dodałem sztyce z ofsetem też 10 mm. Dodatkowo s-ka ma koła 27,5 m-ka 29”.

Napisano

Życie jednak jest ciężkie, kiedy człowiek już znalazł rower to teraz problem z rozmiarem 🤣

7 godzin temu, schwinn0 napisał:

Może być na styk

Na styk rozmiar S?

Napisano

Musisz sam zdecydować. Warto jest przymierzyć się do obu. Ja mam 174 cm i długość nogi 82cm. Brakowało mi sztycy do prawidłowej wysokości siodła.

Przy M jest OK a mostek dałem 70 mm zamiast standardowego 80 mm.

Napisano

Reach 460 to wysoka wartość, mam taką w swoim rowerze, tylko przy wzroście 186. Patrzcie ludzie na geometrie ! a nie "miałem ske ale była za mała", tyle że piszesz o innym rowerze.

Napisano

Da się. Trzeba zakupić i ew zwrócić. 😁

Do momentu terminu wysyłki nie musisz nic płacić.

Ja czekałem na swoją zamówioną M. W międzyczaaie pojawiła się S w outlecie. 

1 minutę temu, Brzoosa napisał:

Reach 460 to wysoka wartość, mam taką w swoim rowerze, tylko przy wzroście 186. Patrzcie ludzie na geometrie ! a nie "miałem ske ale była za mała", tyle że piszesz o innym rowerze.

Patrzę i porównywałem wszystkie wartości. Wyraźnie napisałem o tym co miałem i co mierzyłem. 

Napisano
W dniu 26.11.2022 o 13:24, Kaloryfer napisał:

Mam takiego traila tyle, ze CF7, jestem bardzo zadowolony. Przewoziłem go na bagażniku z tyłu auta i nawet sie nad tym nie zastanawiałem. Trzeba to robic z głową i nic na siłę. 

Jaki masz rozmiar tego Canyona, i le wzrostu?

Napisano
19 godzin temu, schwinn0 napisał:

Musisz sam zdecydować. Warto jest przymierzyć się do obu. Ja mam 174 cm i długość nogi 82cm. Brakowało mi sztycy do prawidłowej wysokości siodła.

Przy M jest OK a mostek dałem 70 mm zamiast standardowego 80 mm.

Napisano
W dniu 26.11.2022 o 13:29, bmw750 napisał:

Według kalkulatora Canyona, przy moich parametrach (172 cm, i krok 80 cm), zalecany rozmiar to S, czy M będzie za duża i trzymać się tego co pokazuje kalkulator?

Mka ma przekrok 794mm wg Canyona ale jak ktoś lubi ocierać się o rurę swoimi klejnotami to czemu nie. 

Napisano
18 minut temu, bmw750 napisał:

S-ka 4 mm mniej, żadna różnica 😉

Za nic w świecie nie chciał bym na tym jeździć. Tak to se można robić gravele do jazdy po szuterku a nie rowery do ostrej łupanki. Zresztą ht od Canyona też ma gigantyczny przekrok. Taka niemiecka szkoła projektowania rowerów... Ale cena czyni cuda że aż klejnoty się podnoszą 🤣

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...