Skocz do zawartości

[przerzutka tylnia] Sram gx lub shimano zee- pomoc w wyborze

erni221155

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kupuję przerzutkę do roweru dh i mam propozycję kupić sram gx lub shimano zee i nie wiem którą wybrać. Bardzo zależy mi na tym aly jak najlepiej naciągała łańcuch. Jeśli macie jakieś inne propozycje chętnie sprawdzę.Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Obie są bardzo dobre. Pancerne i fajnie napinają, no może gx troszkę lepiej. Jeśli chodzi o nowe to różnica w cenie jest znaczna.. zee ok 200zł, gx ok 500-600zł. Ja osobiście bym wybrał zee ze względu na cenę 2-3 krotnie niższą niż sram. Jak połamiesz jedną to będziesz miał jeszcze na 2 :)

Napisano

@service.antok a gdyby tak kupić używka w dobrym stanie to patrzyłem na zee to w fajnym stanie jest za 140 zł a gx 199 zł opłaca się kupować tą zee czy lepiej dopłacić te 59 i mieć gx.A masz jeszcze jakieś ciekawe propozycje i co sądzisz o x0? 

Napisano

Kup Shimano, będziesz miał tańsze części zamienne i przede wszystkim możliwość przeserwisowania przerzutki. W SRAMie przestanie działać sprzęgło i przerzutka na śmietnik, a jeśli kupisz używkę to możliwe, że z już niedziałającym. ;)

P.S. SRAM napina mocniej jedynie na początku, z czasem zaczyna być coraz gorzej. W Shimano zawsze można trochę mocniej skręcić. ;)

Napisano

dzięki wszystkim za pomoc ale mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli bym założył shimano zee do tej kasety SRAM PG970DH to nie było by żadnego problemu? Pytam bo nie znam się jakoś bardzo a nie chce potem żałować 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...