Skocz do zawartości

[Do 5000] Rockrder AM 50 s

KszaK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nowy kosztuje 6799zł i jest dostępny od ręki.
Dożywotnia gwarancja na ramę jest tylko dla pierwszego właściciela, więc na dzień dobry się tego pozbawiasz.

Nie znam historii roweru, ale sam serwis  to (wg przykładowego cennika z Wichu Workshop):

Przedni amortyzator co najmniej 280zł

Tylny amortyzator co najmniej co najmniej 280zł

Sztyca co najmniej 80zł

Łożyska w zawieszeniu (zakładając łożyska które wytrzymają ponad jeden sezon) co najmniej 320zł + 280zł za wymianę

Przelanie hamulców świeżym płynem ok. 100zł``

Centrowanie kół około 100zł
Wymiana łożysk w piastach 120zł + 80zł za wymianę

Czyli ponad 1600zł na takie podstawowe czynności po zakupie używki, z założenia służącej do katowania w błotnistym terenie.

Napisano

Cytując stronę decathlonu:

Cytat

Należy zaznaczyć, że dożywotnia gwarancja przysługuje klientowi kupującemu produkt w celu nie związanym z działalnością zawodową lub gospodarczą (klient będący konsumentem), który:

posiada kartę stałego klienta sieci Decathlon i zarejestrował na niej swój zakup podczas płacenia w kasie, lub w internecie.

By mieć dożywotnią gwarancję na ramę, w momencie zakupu trzeba posłużyć się imienną kartą klienta.

Napisano

Co prawda nie było wymiany ramy ale nowy damper czy łożyska sterów wymieniali po podaniu tylko mejla do konta Decathlon. 

Mówię o nowym właścicielu bo widziałem później u mnie w aplikacji Decathlon. 

Sprzedałem dwa RR i nowy posiadacz podaje tylko email tak jak już mówiłem. 

Przy większych kosztach jak rama ja jako sprzedający mógłbym obiecać że się pofatyguje do sklepu to załatwić. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...