KszaK Napisano 30 Sierpnia 2022 Napisano 30 Sierpnia 2022 Czy rower Rockrider AM 50 S rama L jest dobrym wyborem jak na początek czegoś więcej? Używany oczywiście
KszaK Napisano 30 Sierpnia 2022 Autor Napisano 30 Sierpnia 2022 Czyli nowy? Kurde, A za 4k Rockrider AM 50s używany?
KSikorski Napisano 31 Sierpnia 2022 Napisano 31 Sierpnia 2022 Nowy kosztuje 6799zł i jest dostępny od ręki. Dożywotnia gwarancja na ramę jest tylko dla pierwszego właściciela, więc na dzień dobry się tego pozbawiasz. Nie znam historii roweru, ale sam serwis to (wg przykładowego cennika z Wichu Workshop): Przedni amortyzator co najmniej 280zł Tylny amortyzator co najmniej co najmniej 280zł Sztyca co najmniej 80zł Łożyska w zawieszeniu (zakładając łożyska które wytrzymają ponad jeden sezon) co najmniej 320zł + 280zł za wymianę Przelanie hamulców świeżym płynem ok. 100zł`` Centrowanie kół około 100zł Wymiana łożysk w piastach 120zł + 80zł za wymianę Czyli ponad 1600zł na takie podstawowe czynności po zakupie używki, z założenia służącej do katowania w błotnistym terenie.
Gronek Napisano 31 Sierpnia 2022 Napisano 31 Sierpnia 2022 A jak Decathlon sprawdza kto jest pierwszym właścicielem? Gdzieś są zapisane dane czy do gwarancji wystarczy sam paragon?
KSikorski Napisano 31 Sierpnia 2022 Napisano 31 Sierpnia 2022 Cytując stronę decathlonu: Cytat Należy zaznaczyć, że dożywotnia gwarancja przysługuje klientowi kupującemu produkt w celu nie związanym z działalnością zawodową lub gospodarczą (klient będący konsumentem), który: posiada kartę stałego klienta sieci Decathlon i zarejestrował na niej swój zakup podczas płacenia w kasie, lub w internecie. By mieć dożywotnią gwarancję na ramę, w momencie zakupu trzeba posłużyć się imienną kartą klienta.
KSikorski Napisano 31 Sierpnia 2022 Napisano 31 Sierpnia 2022 Aha. Chyba że jednak sprawdzi, bo może.
XC100S Napisano 2 Września 2022 Napisano 2 Września 2022 Co prawda nie było wymiany ramy ale nowy damper czy łożyska sterów wymieniali po podaniu tylko mejla do konta Decathlon. Mówię o nowym właścicielu bo widziałem później u mnie w aplikacji Decathlon. Sprzedałem dwa RR i nowy posiadacz podaje tylko email tak jak już mówiłem. Przy większych kosztach jak rama ja jako sprzedający mógłbym obiecać że się pofatyguje do sklepu to załatwić.
TrollRowerowy Napisano 2 Września 2022 Napisano 2 Września 2022 Trzeba raz w roku oddać do nich rower na serwis żeby tą gwarancję utrzymać, takie mam od nich info ze stronki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.