Skocz do zawartości

[Sztyca amortyzowana] Santour NCX

Adam19_91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W swoim rowerze crossowym chciałbym zastosować sztycę tj w tytule. Moje pytanie brzmi czy da się w niej (po zamontowaniu w rowerze) pochylić siodełko z 10- 15 stopni w dół bo tak mam aktualnie w sztywnej sztycy.

Pozdrawiam forumowiczów

Napisano

Da się, to dalej jest normalna sztyca. Jednak należy pamiętać że ze względu na konstrukcję zmienia się pozycja na rowerze. Siodełko jest cofnięte do tyłu i może być konieczna wymiana mostka na krótszy.

Napisano

10 stopni? Nie zjeżdża ci tylek z niego? Przy takim kącie to już mocno trzeba się łapami wypierać o kiere żeby się nie ześlizgiwać. No chyba że masz wygięte siodełko i kładziesz poziomnice na całej jego powierzchni, wtedy Pomiar jest zafałszowany i tyle może wyjść, ale to i tak dużo 

Napisano

Idealnego ustawienia pod siebie nie ustawisz na tej sztycy, ponieważ jest zębatka co przeskakuje o stopień, ale może się wstrzelisz z ustawieniem pod siebie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam dzięki za odpowiedzi. Tak jeżdżę w takim ustawieniu ok. 10 stopni bo w rowerze mam kierownicę szosową i w dolnym chwycie gniotło mi jajka. W mojej sztycy pro lt też jest ząbkowana regulacja więc spoko. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...