MikeSkywalker Napisano 6 Października 2022 Autor Napisano 6 Października 2022 Z tym podobnie to się nie zgodzę - NS ma główkę 65 stopni, Marin 67.5. No i cóż, prawie 3tys za Eccentrica to niewiele mniej niż za ramę na zamówienie. Albo jeszcze coś innego. Plan był taki żeby mieć gotowy rower, a jedynie w razie potrzeby tylko podmienić ramę. Najpierw zobaczę jak się jeździ, i czy faktycznie braknie mi sztywnej osi. Opcja konwersji na 142x12 jest.
Dokumosa Napisano 6 Października 2022 Napisano 6 Października 2022 65 ma eccentric alu (swoją drogą za tysiaka da sie to wyczaić:), stalówka ma 66.5 czyli tyle ile u Ciebie z druciarskim sterem dolnym.
MikeSkywalker Napisano 6 Października 2022 Autor Napisano 6 Października 2022 W takim razie coś ściemniają w specyfikacji, ja się na tym opierałem.
Dokumosa Napisano 7 Października 2022 Napisano 7 Października 2022 Masz rację. Na stronie na której ja patrzyłem pokazali geo.z wersji lite.
Alsew Napisano 18 Października 2022 Napisano 18 Października 2022 https://konaworld.com/fire_mountain.cfm Podobny dylemat... Ja się właśnie napaliłem na w/w Kone. Co myślicie o tym rowerze ?
MikeSkywalker Napisano 22 Października 2022 Autor Napisano 22 Października 2022 Jeśli chodzi o geometrię to praktycznie Bobcat Trail - tyle że kółko mniejsze. Więc powinieneś pan być zadowolony Dlaczego? Jeśli chodzi o Bobcata - to ja jestem, zdecydowanie! Wczoraj trochę zjechałem z asfaltu i efekt wow nastąpił. Aczkolwiek potem podniosłem siodełko i ustąpił - było celowo za nisko, żeby spróbować SPD. No i siodełko, dramat, a pojechałem w dresach. Cóż zrobić - pozostaje zmienić mostek albo kierownicę, żeby te dwa centymetry nadrobić i wrócić do wcześniejszej konfiguracji. No i siodełko wstawić ulubione. Niemniej jednak - podtrzymuję że to udany rower, czy raczej geometria.
Alsew Napisano 22 Października 2022 Napisano 22 Października 2022 Kółko mniejsze i skok mniejszy. Rower kupiony rozłożony do gołej ramy i czeka na zimowe wieczory żeby zrobić przekładkę bo kupiłem go dla samej ramy, a teraz chce wykorzystać pogodę i pojeździć jeszcze na GT Avalanche 27,5.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.