Skocz do zawartości

[rower] Rower z pogranicza XC/trail - w którym kierunku pójść?

MikeSkywalker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tym podobnie to się nie zgodzę - NS ma główkę 65 stopni, Marin 67.5. No i cóż, prawie 3tys za Eccentrica to niewiele mniej niż za ramę na zamówienie. Albo jeszcze coś innego. Plan był taki żeby mieć gotowy rower, a jedynie w razie potrzeby tylko podmienić ramę. Najpierw zobaczę jak się jeździ, i czy faktycznie braknie mi sztywnej osi. Opcja konwersji na 142x12 jest. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeśli chodzi o geometrię to praktycznie Bobcat Trail - tyle że kółko mniejsze. Więc powinieneś pan być zadowolony :D Dlaczego? 

Jeśli chodzi o Bobcata - to ja jestem, zdecydowanie! Wczoraj trochę zjechałem z asfaltu i efekt wow nastąpił. Aczkolwiek potem podniosłem siodełko i ustąpił - było celowo za nisko, żeby spróbować SPD. No i siodełko, dramat, a pojechałem w dresach.

Cóż zrobić - pozostaje zmienić mostek albo kierownicę, żeby te dwa centymetry nadrobić i wrócić do wcześniejszej konfiguracji. No i siodełko wstawić ulubione. 

Niemniej jednak - podtrzymuję że to udany rower, czy raczej geometria. 

Napisano

Kółko mniejsze i skok mniejszy. Rower kupiony rozłożony do gołej ramy i czeka na zimowe wieczory żeby zrobić przekładkę bo kupiłem go dla samej ramy, a teraz chce  wykorzystać pogodę i pojeździć jeszcze na GT Avalanche 27,5. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...