Midimaniak Napisano 3 Stycznia 2022 Napisano 3 Stycznia 2022 Witam, w moim nowo zakupionym Cube brakuje jednej śruby. Nie wiem ja ją odszukać... Okazuje się bardzo potrzebna. Jak ściągam koło to wszystko się rozlatuje, bo nie ma tej śruby. Przerzutka, hak i w ogóle. Model roweru: Cube Attain SL Disc Racing Road Bike 2016. Czy można ją gdzieś kupić czy pozostaje mi dorobienie czegoś podobnego... Dzięki
cervandes Napisano 4 Stycznia 2022 Napisano 4 Stycznia 2022 Skoro nowo zakupiony, to może warto uderzyć do serwisu? Wykręciła się śruba trzymająca hak w ramie. Każdy sklep metalowy ma multum śrub. Dobrać pod kątem gwintu i kształtu łba a długość można przecież spiłować. No i nową wkręciłbym na loctite.
Imar Napisano 4 Stycznia 2022 Napisano 4 Stycznia 2022 Śruba jak śruba. Możesz kupić hak przerzutki + śruba. Możesz też podjechać do sklepu metalowego i dobrać odpowiednią śrubę z łbem stożkowym. Ew. w serwisie rowerowym, ja mam takich śrub od groma. Musisz pamiętać żeby użyć kleju do gwintu, śruba fabryczna klej ma naniesiony.
Midimaniak Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Napisano 4 Stycznia 2022 Dzięki. czyli sklep metalowy to najprostsze rozwiązanie. A przy okazji - klej do śrub? Jaki polecasz i które śruby w rowerze powinny mieć taki klej? Dzięki
cervandes Napisano 4 Stycznia 2022 Napisano 4 Stycznia 2022 Trzy zwoje smarujesz loctite 243 i wkręcasz w suche gniazdo. Śruby tarcz na przykład.
JWO Napisano 5 Stycznia 2022 Napisano 5 Stycznia 2022 10 godzin temu, Midimaniak napisał: A przy okazji - klej do śrub? Jaki polecasz i które śruby w rowerze powinny mieć taki klej? Dokładnie ta sama śrubka luzowała się u mnie, na szczęście nie zginała. Cytat smarujesz loctite 243 Tak zrobiłem i na razie trzyma. Zobaczymy czy da się odkręcić jak będzie trzeba
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.