Wazik87 Napisano 3 Stycznia 2022 Napisano 3 Stycznia 2022 Witam proszę o pomoc czy ta linka jest dobrze założona przy nakrętce jest rowek i w ten rowek jest tylko sposób od dołu aby linka pasowała chyba że jest coś nie tak
Gość Napisano 3 Stycznia 2022 Napisano 3 Stycznia 2022 Do każdego elementu Shimano masz dostępną oficjalną, obszerną instrukcję. Działa poprawnie?
Wazik87 Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Napisano 3 Stycznia 2022 Niby w instrukcji jest od góry ale nie ma w instrukcji tego modelu jest to altus fd-m371 wydaje mi się że działa dość ciężko linka i pancerz był wymieniany
MikeSkywalker Napisano 3 Stycznia 2022 Napisano 3 Stycznia 2022 No i tak właśnie powinno być, czyli linka wchodzi w ten rowek w śrubie mocującej od góry. Zmień, sprawdź czy działa a potem złam/odegnij linkę do góry, żeby o nic nie obcierała.
Wazik87 Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Napisano 3 Stycznia 2022 Od góry jak dam to oplata śrubę ale w ten rowek nie wchodzi więc musi być od dołu czy dam tak czy tak to działa tak samo
MikeSkywalker Napisano 3 Stycznia 2022 Napisano 3 Stycznia 2022 Ciężko mi zdalnie doradzić, musiałbym to wziąć do ręki i zobaczyć jak działa. Pewnie odruchowo bym zrobił jak trzeba. Może pancerz masz gdzieś zmiażdżony? Linka jest zwykła czy nierdzewna?
JWO Napisano 4 Stycznia 2022 Napisano 4 Stycznia 2022 Według instrukcji powinna iść od góry Tylko nie bardzo widać na zdjęciu czy masz ten "wypust" po którym idzie linka przed wejściem w rowek DM-GN0001-24-ENG.pdf (shimano.com)
Wazik87 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Napisano 4 Stycznia 2022 No właśnie u mnie jest inaczej u mnie tego wypustu nie ma jest tylko rowek Linka nierdzewna pancerz wydaje się być ok 6 godzin temu, MikeSkywalker napisał: Ciężko mi zdalnie doradzić, musiałbym to wziąć do ręki i zobaczyć jak działa. Pewnie odruchowo bym zrobił jak trzeba. Może pancerz masz gdzieś zmiażdżony? Linka jest zwykła czy nierdzewna?
woojj Napisano 4 Stycznia 2022 Napisano 4 Stycznia 2022 Daj od góry śruby.....po prostu. Podpięcie linki do przerzutki przedniej to często popełniany błąd. Konsekwencją jest ciężko działająca przerzutka i brak precyzji. Rowek jest troszkę mylący ponieważ został przygotowany do górnego podejścia linki 😉
Wazik87 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Napisano 4 Stycznia 2022 To co nie patrzeć na ten rowek ?bo wtedy na bank linka w niego nie wejdzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.