Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] czy dobrze jest założona linka

Wazik87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam proszę o pomoc czy ta linka jest dobrze założona przy nakrętce jest rowek i w ten rowek jest tylko sposób od dołu aby linka pasowała chyba że jest coś nie tak 

IMG20220103190110.jpg

IMG20220103190132.jpg

Napisano

Do każdego elementu Shimano masz dostępną oficjalną, obszerną instrukcję.

Działa poprawnie?

Napisano

Niby w instrukcji jest od góry ale nie ma w instrukcji tego modelu jest to altus fd-m371 wydaje mi się że działa dość ciężko linka i pancerz był wymieniany 

Napisano

Od góry jak dam to oplata śrubę ale w ten rowek nie wchodzi więc musi być od dołu czy dam tak czy tak to działa tak samo 

Napisano

Ciężko mi zdalnie doradzić, musiałbym to wziąć do ręki i zobaczyć jak działa. Pewnie odruchowo bym zrobił jak trzeba. 

Może pancerz masz gdzieś zmiażdżony? Linka jest zwykła czy nierdzewna? 

Napisano

No właśnie u mnie jest inaczej u mnie tego wypustu nie ma jest tylko rowek

Linka nierdzewna pancerz wydaje się być ok 

6 godzin temu, MikeSkywalker napisał:

Ciężko mi zdalnie doradzić, musiałbym to wziąć do ręki i zobaczyć jak działa. Pewnie odruchowo bym zrobił jak trzeba. 

Może pancerz masz gdzieś zmiażdżony? Linka jest zwykła czy nierdzewna? 

Napisano

Daj od góry śruby.....po prostu. Podpięcie linki do przerzutki przedniej to często popełniany błąd. Konsekwencją jest ciężko działająca przerzutka i brak precyzji.

Rowek jest troszkę mylący ponieważ został przygotowany do górnego podejścia linki 😉

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...