sylik44 Napisano 2 Lipca 2021 Napisano 2 Lipca 2021 Hej, mam ogromny dylemat pomiędzy tymi modelami - Giant mi sie mega podoba a corssfire ma lepszy osprzęt ... generalnie jeżdżę sporadycznie ale cel jest jeździć 2-3 w tyg po 2h i to raczej turystycznie - budżet jest podobny więc kwestia wyboru - czy jest jakaś znaczaca róznića między nimi? jest jakaś część któa deklasuje jeden model ? Giant ma lipne przerzutki tylne .. crossfire ma nieco lepsze .. dajcie proszę swoje opinie
woojj Napisano 2 Lipca 2021 Napisano 2 Lipca 2021 Unibike to dobrze złożone rowery i świetnie wycenione, ale bez wyrazu. Zawsze takie były. To lepszy wybór. Pytanie czy gdzieś dostaniesz w twoim rozmiarze????
sylik44 Napisano 2 Lipca 2021 Autor Napisano 2 Lipca 2021 no właśnie unibike moge miec dziś/jutro a gianta za 2 tyg (czas tutaj nie ma znaczenia) ale muszę podejmowac decyzje dzis aby nie blokowac innych osób
MikeSkywalker Napisano 2 Lipca 2021 Napisano 2 Lipca 2021 A miałeś okazję się do obu przymierzyć? To nieco inne rowery jeśli chodzi o geometrię - Unibike z nastawieniem właśnie turystycznym, Roam lekko sportowym. Wiadomo - wszystko zależy od tego jak rower ustawisz - mostek, kierownica, itp. ale jednak geometria tak wygląda. Co do osprzętu Gianta - to Acera wcale nie jest złą przerzutką, wystarcza w zupełności, powiedziałbym że pierwsza która ma sens. Z przodu Tourney też działa okej, naprawdę. Poza tym uważam że różnica w cenie rekompensuje te braki i jakbyś chciał możesz sobie dać z tyłu jakąś Deorkę/Deore XT Ja bym szedł w tę stronę, Unibike robi świetne rowery ale takie jak wspomniał @woojj bez wyrazu jeśli chodzi o jazdę czy wygląd. A Roam jest naprawdę wygodny, jeździmy z żoną na bliźniaczych Trekach DS i bardzo sobie chwalimy.
some1 Napisano 2 Lipca 2021 Napisano 2 Lipca 2021 Ten Giant taki piękny? Ot łamaniec, bo trzeba było zgodnie z modą obniżyć tylny trójkąt, ale nie za bardzo, żeby zostawić możliwość mocowania bagażnika. Do tego w prezencie niestandardowa sztyca. Będzie problem, jeśli kiedyś najdzie ochota na zmianę offsetu albo amortyzację. No ale rower musi się przede wszystkim podobać właścicielowi, bez tego nie ma jazdy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.