Skocz do zawartości

[Wybór roweru] Giant roam 3 disc 2021 VS Unibike crossfire gts 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, 

mam ogromny dylemat pomiędzy tymi modelami - Giant mi sie mega podoba a corssfire ma lepszy osprzęt ... generalnie jeżdżę sporadycznie ale cel jest jeździć 2-3 w tyg po 2h i to raczej turystycznie - budżet jest podobny więc kwestia wyboru - czy jest jakaś znaczaca róznića między nimi? jest jakaś część któa deklasuje jeden model ? Giant ma lipne przerzutki tylne .. crossfire ma nieco lepsze ..  

dajcie proszę swoje opinie 

Napisano

Unibike to dobrze złożone rowery i świetnie wycenione, ale bez wyrazu. Zawsze takie były. To lepszy wybór. Pytanie czy gdzieś dostaniesz w twoim rozmiarze????

Napisano

no właśnie unibike moge miec dziś/jutro a gianta za 2 tyg (czas tutaj nie ma znaczenia) ale muszę podejmowac decyzje dzis aby nie blokowac innych osób 

Napisano

A miałeś okazję się do obu przymierzyć? To nieco inne rowery jeśli chodzi o geometrię - Unibike z nastawieniem właśnie turystycznym, Roam lekko sportowym. Wiadomo - wszystko zależy od tego jak rower ustawisz - mostek, kierownica, itp. ale jednak geometria tak wygląda. 

Co do osprzętu Gianta - to Acera wcale nie jest złą przerzutką, wystarcza w zupełności, powiedziałbym że pierwsza która ma sens. Z przodu Tourney też działa okej, naprawdę. Poza tym uważam że różnica w cenie rekompensuje te braki i jakbyś chciał możesz sobie dać z tyłu jakąś Deorkę/Deore XT ;) 

Ja bym szedł w tę stronę, Unibike robi świetne rowery ale takie jak wspomniał @woojj bez wyrazu jeśli chodzi o jazdę czy wygląd. A Roam jest naprawdę wygodny, jeździmy z żoną na bliźniaczych Trekach DS i bardzo sobie chwalimy. 

Napisano

Ten Giant taki piękny? Ot łamaniec, bo trzeba było zgodnie z modą obniżyć tylny trójkąt, ale nie za bardzo, żeby zostawić możliwość mocowania bagażnika. Do tego w prezencie niestandardowa sztyca. Będzie problem, jeśli kiedyś najdzie ochota na zmianę offsetu albo amortyzację. 

No ale rower musi się przede wszystkim podobać właścicielowi, bez tego nie ma jazdy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...