Skocz do zawartości

[cross/gravel/fitness 3500/4000 zł] Jaki rower uniwersalny dla faceta 193 cm 100 kg ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim!,

Rozglądam się za rowerem dosyć uniwersalnym  w cenie między 3500 a 4000 zł (jeżeli będzie warto to dopłacę z 500 zł). Mam 193 cm wzrostu i ważę 100 kg. Jeździć będę do pracy (10km), a po pracy trasy około 50-60 km (raczej ubite ścieżki i czasem szutry). Lepiej nada się do tego cross czy może iść w modne gravele ? Dodam, że u siebie w mieście mam dostępne Unibike Viper albo Giant Roam. Za gravelami i fitnessami jakoś mocno się nie rozglądałem. Dzięki za każdą pomoc :)

Napisano

czy może iść w modne gravele ?

To kwestia jak się lubisz z kierownicą typu baranek ;) No i z racji pewnej mody i sytuacji na rynku to budżet ciasny na coś sensownego.

Muirwoodsa trudno nazwać fitnessem, ale to ogólnie dobry wszędołaz ;) 

Napisano

Muirwoods to nie fitness, choć ma sztywny widelec. 

Giant fastroad, merida speeder - te powinno być najłatwiej znaleźć. Jest też specialized sirrus. 

Poszukaj czegoś na minimum tiagrze, hydraulikach i karbonowym widelcu.

Napisano

Z barankiem mi raczej po drodze, bo jakieś dwa lata trenowałem kolarstwo szosowe. Zależy mi na uniwersalnym rowerku, gdzie po pracy będę mógł dać sobie wycisk na ubitych drogach i ścieżkach.

Napisano

Fairfax 3, Fastroad SL.. aczkolwiek jeśli chodzi o dostępność to chyba najłatwiej będzie znaleźć Muirwoodsa, ale jak już koledzy wspominali to nie do końca fitness. Ciężko go sklasyfikować jednym słowem bardzo uniwersalna maszyna i może się sprawdzać równie dobrze jak fitness, miejski commuter, retro MTB czy wycieczkowiec pod sakwy. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...