Skocz do zawartości

[do 2500zł] rower do miasta dla ulanego 181 cm i 125kg chłopa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim!

Tak jak w tytule, szukam roweru głównie do miasta i czasem na wyjazdy.

Kocham jeździć na rowerze od dzieciństwa i mieszkając na wsi był to najczęstszy mój środek transportu, ale odkąd się przeprowadziłem do miasta, to się spasłem i przestałem jeździć.

Proszę pomóżcie w doborze roweru i pozdrawiam wszystkich! :D

Napisano

Ja bym jednak bardziej zasugerował Marin Stinson ST2.

Wersja ST - będzie łatwiej wsiadać i zsiadać, bo zakładam że kiepsko u ciebie z gibkością.

Wersja "2" - większy zakres przełożeń, lżejsze przełożenia.

Muirwoods ma wg mnie zbyt agresywną geometrię dla kogoś o takiej posturze i wadze.

Napisano

Oba mają dokładnie tą samą geometrię, wersja ST - damska ma niższy przekrok, będzie się łatwiej wsiadać, zsiadać.

Sam piszesz o sobie "ulany chłop" - zakładam więc, że kiepsko u ciebie z kondycją i sprawnością fizyczną...

Bardziej bym się zastanowił czy brać wersję męska w rozmiarze XL, czy damską w rozmiarze L (damskiej w rozmiarze XL nie produkują) bo jesteś na granicy rozmiarów.

Napisano

Dziękuję Ci bardzo za pomoc. Wyszukałem, że jakiś sklep "wygodnerowery" w Poznaniu jest dealerem Marinsów, więc na dniach tam się przejadę zobaczyć czy mają Stinsony, ew. Muirwoodsa. 

Napisano

@molsiak Bardzo proszę daj znać czy i co mają w tym sklepie z Marinów Stinson lub Kentfield. Potrzebuję przymierzyć ST2 w rozmiarze M, najbliżej względem Szczecina znalazłem w Jeleniej Górze. Poznań bliżej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...