molsiak Napisano 30 Czerwca 2021 Napisano 30 Czerwca 2021 Cześć wszystkim! Tak jak w tytule, szukam roweru głównie do miasta i czasem na wyjazdy. Kocham jeździć na rowerze od dzieciństwa i mieszkając na wsi był to najczęstszy mój środek transportu, ale odkąd się przeprowadziłem do miasta, to się spasłem i przestałem jeździć. Proszę pomóżcie w doborze roweru i pozdrawiam wszystkich! :D
m0d Napisano 30 Czerwca 2021 Napisano 30 Czerwca 2021 Standardowo zasugeruję Marina Muirwoodsa, maszyna ni gniotsa ni łamiotsa
stpman Napisano 30 Czerwca 2021 Napisano 30 Czerwca 2021 Ja bym jednak bardziej zasugerował Marin Stinson ST2. Wersja ST - będzie łatwiej wsiadać i zsiadać, bo zakładam że kiepsko u ciebie z gibkością. Wersja "2" - większy zakres przełożeń, lżejsze przełożenia. Muirwoods ma wg mnie zbyt agresywną geometrię dla kogoś o takiej posturze i wadze.
molsiak Napisano 30 Czerwca 2021 Autor Napisano 30 Czerwca 2021 Na stronie pisze że Marin Stinson ST2 jest damski, czy Stinson 1 nie będzie lepszy
stpman Napisano 30 Czerwca 2021 Napisano 30 Czerwca 2021 Oba mają dokładnie tą samą geometrię, wersja ST - damska ma niższy przekrok, będzie się łatwiej wsiadać, zsiadać. Sam piszesz o sobie "ulany chłop" - zakładam więc, że kiepsko u ciebie z kondycją i sprawnością fizyczną... Bardziej bym się zastanowił czy brać wersję męska w rozmiarze XL, czy damską w rozmiarze L (damskiej w rozmiarze XL nie produkują) bo jesteś na granicy rozmiarów.
molsiak Napisano 30 Czerwca 2021 Autor Napisano 30 Czerwca 2021 Dziękuję Ci bardzo za pomoc. Wyszukałem, że jakiś sklep "wygodnerowery" w Poznaniu jest dealerem Marinsów, więc na dniach tam się przejadę zobaczyć czy mają Stinsony, ew. Muirwoodsa.
RowerowyMaciej Napisano 30 Czerwca 2021 Napisano 30 Czerwca 2021 @molsiak Bardzo proszę daj znać czy i co mają w tym sklepie z Marinów Stinson lub Kentfield. Potrzebuję przymierzyć ST2 w rozmiarze M, najbliżej względem Szczecina znalazłem w Jeleniej Górze. Poznań bliżej
stpman Napisano 30 Czerwca 2021 Napisano 30 Czerwca 2021 @molsiak raczej zobacz sobie jeszcze Kentfielda, Muirwoods'a bym raczej odpuścił, choć oczywiście przymierzyć możesz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.