Skocz do zawartości

[do 7000] Co sądzicie o Ghost kato fs universal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuje roweru który będzie słuzyl do jazdy głównie po gorach i szlakach typu enduro trails w bielsku. 

Budzet to 7000zl i nie dam rady go zwiększyć. 

Myślałem nad rowerem ghost kato fs universal poniewaz jest on dostepny w martesie za 7700zł ale mam mozliwosc wziecia go na znizke wiec zmiesci sie w budzecie.

https://www.ghost-bikes.com/en/bikes/fully/bike/kato-fs-universal-2021

Co sądziecie o tym rowerze? Ewentualnie na co innego moglbym zwrocic uwage: blackbird intro? am100s?

Dodam ze mam 183 wzrostu i waze 80kg.

Napisano

Dramatyczna geometria. Brak osi sztywnej na tylnych widełkach. Aż dziw bierze, że ktoś coś takiego wypuszcza w świat. Szukaj dalej choćby z tego co wymieniłeś. 

Napisano

@Tyfon7 9 nałozyłem tego dziwaka na AM100S, czy możesz wspomnieć na co zwrócić uwagę, na moje początkujące oko geometria prawie ta sama. Też bym coś takiego chętnie przytulił i przeglądam rynek.

image.png

Napisano

@Tyfon7 9 nałozyłem tego dziwaka na AM100S, czy możesz wspomnieć na co zwrócić uwagę, na moje początkujące oko geometria prawie ta sama. Też bym coś takiego chętnie przytulił i przeglądam rynek.

Trudno mi się wypowiedzieć na temat tego "nałożenia" ale taki główny parametr jak kąt główki ramy tego nie odzwierciedla. Miedzy 69* a 66* jest spora różnica a tak jakby tego nie widać. To jest taki główny parametr jak ktoś chce rower wykorzystywać jak założonym temacie. Natomiast brak osi sztywnej w fullu to już jest komedyja. Ten Ghost jest całkiem nieżle osprzętowo poskładany a rama niestety jest tragiczna. 

Napisano

Ten Ghost ma mocno przestarzałą geometrię - mały rozstaw osi i bardzo stromy kąt główki ramy jak na 27,5". 

Nie ma porównania z AM 100S, nawet nie wspominając o Blackbirdzie.

Napisano

Czyli w budżecie do 7k blackbird intro będzie dobrym wyborem? Oczywiscie biorac pod uwage tylko nowe rowery.

Na pewno tak choć i ten rower w tej kasie jest bida opcją. Niestety nastały czasy, że już w tych kwotach zakup nowego fulla przestaje mieć sens. Trzeba się zacząć rozglądać za używkami w podobnej kwocie. 

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...