Skocz do zawartości

[Plastik za kasetą] Robi szuru szuru, da się usunąć?

Ivraas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rower praktycznie nowy, niespełna 40 km, aż tu nagle słyszę szuranie jakby mi się łożysko kończyło, na szczęście i nie szczęście to tylko ta osłonka która trze o szprychy. Dostała trochę piachu, temperatury i ją wygięło, już mi się to nie podobało na samym początku, ale oprócz negatywnych wizualiów to mi jakoś tam zbytnio to nie przeszkadzało.
Da się ją w jakiś zręczny sposób wywalić bez zdejmowania koła i kasety? Ciężko tam coś wypatrzyć ale widzę że wewnątrz ma takie paskudne zagłębienia i nie wiem czy dam to radę poprzecinać bo siedzi to dosyć głęboko.
4tQ8oq1.jpg

Napisano

Zawsze to usuwałem w sposób niszczący, ale ostrzegam - są twarde sztuki, które łatwo się nie poddają. Zdjęcie kasety oszczędza szarpania.

Napisano
5 minut temu, Chociemir napisał:

A co to za problem zdjąć kasetę? Jeżeli nie masz klucza, idź do serwisu...

Na serwis nie ma opcji w tym grajdole.

3 minuty temu, keltu napisał:

Chłopie przetnij to i wyłam po co chcesz kasetę ściągać, ja się z tym uporałem zwykłymi nożyczkami 😁

Tam za bardzo nie ma miejsca żeby coś wsadzić, przez te zagęszczone szprychy śmieszne.

Wojcio, właśnie wydaje się to dosyć giętki i miękki materiał, jak zacznę to mogą być problemy.

Napisano

Dobra, miałem trochę cykora bo tam ciasno jak diabli jest, jednak się udało rozerwać lekko nacinając i rozrywając kombinerkami z obu stron. Faktycznie, była giętka ale cienka :)
ES9xT9U.jpg

Temat, można zamknąć. Dzięki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...