Ivraas Napisano 28 Czerwca 2021 Napisano 28 Czerwca 2021 Rower praktycznie nowy, niespełna 40 km, aż tu nagle słyszę szuranie jakby mi się łożysko kończyło, na szczęście i nie szczęście to tylko ta osłonka która trze o szprychy. Dostała trochę piachu, temperatury i ją wygięło, już mi się to nie podobało na samym początku, ale oprócz negatywnych wizualiów to mi jakoś tam zbytnio to nie przeszkadzało. Da się ją w jakiś zręczny sposób wywalić bez zdejmowania koła i kasety? Ciężko tam coś wypatrzyć ale widzę że wewnątrz ma takie paskudne zagłębienia i nie wiem czy dam to radę poprzecinać bo siedzi to dosyć głęboko.
Chociemir Napisano 28 Czerwca 2021 Napisano 28 Czerwca 2021 A co to za problem zdjąć kasetę? Jeżeli nie masz klucza, idź do serwisu...
keltu Napisano 28 Czerwca 2021 Napisano 28 Czerwca 2021 Chłopie przetnij to i wyłam po co chcesz kasetę ściągać, ja się z tym uporałem zwykłymi nożyczkami 😁
Wojcio Napisano 28 Czerwca 2021 Napisano 28 Czerwca 2021 Zawsze to usuwałem w sposób niszczący, ale ostrzegam - są twarde sztuki, które łatwo się nie poddają. Zdjęcie kasety oszczędza szarpania.
Ivraas Napisano 28 Czerwca 2021 Autor Napisano 28 Czerwca 2021 5 minut temu, Chociemir napisał: A co to za problem zdjąć kasetę? Jeżeli nie masz klucza, idź do serwisu... Na serwis nie ma opcji w tym grajdole. 3 minuty temu, keltu napisał: Chłopie przetnij to i wyłam po co chcesz kasetę ściągać, ja się z tym uporałem zwykłymi nożyczkami 😁 Tam za bardzo nie ma miejsca żeby coś wsadzić, przez te zagęszczone szprychy śmieszne. Wojcio, właśnie wydaje się to dosyć giętki i miękki materiał, jak zacznę to mogą być problemy.
Wojcio Napisano 28 Czerwca 2021 Napisano 28 Czerwca 2021 W tym roku usunąłem takie 3 - poszły nożyczkami, ale były dość cienkie.
Ivraas Napisano 28 Czerwca 2021 Autor Napisano 28 Czerwca 2021 Dobra, miałem trochę cykora bo tam ciasno jak diabli jest, jednak się udało rozerwać lekko nacinając i rozrywając kombinerkami z obu stron. Faktycznie, była giętka ale cienka Temat, można zamknąć. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.