Skocz do zawartości

[600zl] rower uniwersalny/MTB

Pjetja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, szukam roweru uniwersalnego /MTB. W cenie 400-600 zł używany na OLX na początek do jazdy rekreacyjnej + rodzinnej z czasem po rozruszaniu mięśni do dłuższych i ciekawszych tras. Warunkiem jest to że muszę zamontować do niego fotelik dla dziecka który będzie ściągany jeśli będę chciał trochę odreagować stresów i pojeździć sam. Na oku mam dwa rowery. 

450zł -500 Kross hexagon V3 lub 600zl horizon legend. Oczywiście szukam roweru który będę mógł rozbudować z czasem. 

czy któryś z powyższych modeli jest wart uwagi czy powinienem szukać czegoś innego. Nie chcę nowego roweru za 2000-3000 bo z dzieckiem zaczniemy jeździć w tym sezonie po raz pierwszy i jeśli nie podejdzie mu taka rozrywka to wolę wydać 600 niż 3000.

• Mod Team
Napisano

Podaj linki do modeli które masz na oku.

Jednak należy stwierdzić, że rowery za 600 zł to nie są rowery do rozbudowy, a raczej na zajechanie lub utrzymanie w stanie nadającym się do eksploatacji.

Napisano

To musi być MTB? Za 1300 masz ROWER TREKKINGOWY RIVERSIDE 500 Riverside | Decathlon jest akurat dostępny twój rozmiar. Dość lekki rower jak na crossa (13 kg. z hakiem), fajny napęd 1x9, tarczówki które są praktycznie nie spotykane w tym budżecie jeśli chodzi o nowe rowery, no i dobra gwarancja Deca. Z minusów ten uginacz z przodu bez blokady, już chyba lepiej jakby był sztywniak. Po zapisaniu się do klubu jeszcze dostaniesz bon (20 zł. za każde wydane 1000 zł) będzie na jakiś bidon czy uchwyt. ;)

Napisano

Może być trekkingowy, po prostu chciałem zacząć od używanego ze względu na to że nie wiemy jak dziecku spodobają się takie wycieczki a i żonie muszę kupić rower który sobie wybrała więc budżet mniejszy o 1800, dlatego szukałem czegoś używanego na początek w granicach 600 zł 

Napisano

@Pjetja

Daj linka tego roweru co żona chce, bo po 1 nie zawsze to co się podoba jest dobre, choć nowe. Po 2, może być np. na wolnobiegu i do tego waga ciężka... Fajne z wyglądu nie zawsze jest fajne w eksploatacji...

Podaj wzrost małżonki i przekrok.

Propozycja, zwieksz budżet do np. 3k i szukajcie 2 rowerów. Nowych lub używanych 2-3 letnich.

Acha! Napisz gdzie będziecie jeździć, w % szosa (miasto, ścieżki), drogi utwardzone, np. las oraz ile % luźne nawierzchnie, piach, błoto, etc.

Napisano

Żona typowy miejski do wycieczek niedzielnych po ścieżkach rowerowych i asfalcie coś w stylu tego poniżej aczkolwiek u niej podstawą jest kolor i wygląd.

https://allegro.pl/oferta/rower-miejski-damski-26-damka-shimano-7bg-german-9960632437 

Jeśli chodzi o mnie to rower musi mieć szersze zastosowanie. Przede wszystkim muszę moc zaczepić fotelik dla 1.5 rocznego dziecka. Z fotelikiem będę jeździł tylko w weekendy. W tygodniu chciałbym zacząć używać go do jazdy praktycznie wszędzie po mieście aby nabrać trochę kondycji. Piach, błoto zapewne nie w tym roku bo kondycyjnie jeszcze nie dam rady, niestety pandemia pomogła mi stracić kondycję i nabrać masy. 

Napisano

Dlatego myślę, że MTB nie ma sensu. Upocisz się tylko, a gdzie przyjemność z jazdy? Jakiś lekki Fitness lub lekki Cross (dla Ciebie i dla Niej) około 13 kg +-0,5 kg. Osobiście szukałabym używanych. 

Ten rower damkę z linku, bym odpuścił. 

Szukajcie dalej. Jak chcesz dam linka do sprzedawcy, od którego ja kupowałem. Najlepiej zadzwonić i zapytać, nie wszystko wystawione. Rowery używane w ładnym stanie.

Pozdrawiam

Napisano
Cytat

Jakiś lekki Fitness lub lekki Cross (dla Ciebie i dla Niej) 

W tym przypadku pewnie i masz rację, ale 

Cytat

Upocisz się tylko, a gdzie przyjemność z jazdy?

i właśnie w tym cała przyjemność 😀.

Ja tylko dodam od siebie tak do przemyślenia dla autora - jeżeli myślisz (myślicie) poważnie o jeździe to zainwestujcie więcej, bo tak tani sprzęt może zniechęcić do jazdy.

Napisano

No właśnie chodzi o to że żona innego nie chce a jeździć będziemy razem na wycieczki, tu bardziej chodzi o mnie i taką mocna uniwersalność, zarówno wytrzymałość (powoli dobijam do 100kg), jak i uniwersalność ( jazda z fotelikiem i bez ). Może faktycznie dobrze kupić nowy w decathlonie? Ale tu prośba do Was o poradę co kupić. Bo im więcej szukam tym bardziej jestem zagubiony. 

Napisano

Jeśli chodzi o Decathlon to raczej 1500 tylko rower musi utrzymać mnie 100kg + dziecko 15kg. A dlaczego odrzucacie rowery które wrzuciłem na początku (pytam z ciekawości)  ? 

600 chciałem przeznaczyć na używany 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...