Pjetja Napisano 18 Kwietnia 2021 Napisano 18 Kwietnia 2021 Cześć, szukam roweru uniwersalnego /MTB. W cenie 400-600 zł używany na OLX na początek do jazdy rekreacyjnej + rodzinnej z czasem po rozruszaniu mięśni do dłuższych i ciekawszych tras. Warunkiem jest to że muszę zamontować do niego fotelik dla dziecka który będzie ściągany jeśli będę chciał trochę odreagować stresów i pojeździć sam. Na oku mam dwa rowery. 450zł -500 Kross hexagon V3 lub 600zl horizon legend. Oczywiście szukam roweru który będę mógł rozbudować z czasem. czy któryś z powyższych modeli jest wart uwagi czy powinienem szukać czegoś innego. Nie chcę nowego roweru za 2000-3000 bo z dzieckiem zaczniemy jeździć w tym sezonie po raz pierwszy i jeśli nie podejdzie mu taka rozrywka to wolę wydać 600 niż 3000.
Mod Team bogus Napisano 18 Kwietnia 2021 Mod Team Napisano 18 Kwietnia 2021 Podaj linki do modeli które masz na oku. Jednak należy stwierdzić, że rowery za 600 zł to nie są rowery do rozbudowy, a raczej na zajechanie lub utrzymanie w stanie nadającym się do eksploatacji.
Pjetja Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Napisano 19 Kwietnia 2021 https://www.olx.pl/oferta/rower-CID767-IDJuBVK.html https://www.olx.pl/oferta/rower-gorski-rama-18-5-cale-comanche-prairie-CID767-IDG1zEX.html https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-rower-kola-26-CID767-IDJu8SR.html Wzrost 180 waga 96. Z tą rozbudowa to faktycznie przesadziłem tak jak mówisz żeby było warto utrzymać go w dobrym stanie.
Mod Team bogus Napisano 19 Kwietnia 2021 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2021 Nie wydaje mi się, aby któryś z tych rowerów był godny zainteresowania, nawet w kwocie 600 zł.
Pjetja Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Napisano 19 Kwietnia 2021 A na co zwracać uwagę przy zakupie ? Czyli lepiej kupić coś nowego w cenie do 1300?
keltu Napisano 19 Kwietnia 2021 Napisano 19 Kwietnia 2021 To musi być MTB? Za 1300 masz ROWER TREKKINGOWY RIVERSIDE 500 Riverside | Decathlon jest akurat dostępny twój rozmiar. Dość lekki rower jak na crossa (13 kg. z hakiem), fajny napęd 1x9, tarczówki które są praktycznie nie spotykane w tym budżecie jeśli chodzi o nowe rowery, no i dobra gwarancja Deca. Z minusów ten uginacz z przodu bez blokady, już chyba lepiej jakby był sztywniak. Po zapisaniu się do klubu jeszcze dostaniesz bon (20 zł. za każde wydane 1000 zł) będzie na jakiś bidon czy uchwyt.
Pjetja Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Napisano 19 Kwietnia 2021 Może być trekkingowy, po prostu chciałem zacząć od używanego ze względu na to że nie wiemy jak dziecku spodobają się takie wycieczki a i żonie muszę kupić rower który sobie wybrała więc budżet mniejszy o 1800, dlatego szukałem czegoś używanego na początek w granicach 600 zł
Pjetja Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Napisano 19 Kwietnia 2021 Ewentualnie jeszcze coś takiego https://www.facebook.com/marketplace/item/447606829816606/?ref=facebook_story_share
Ender72 Napisano 19 Kwietnia 2021 Napisano 19 Kwietnia 2021 @Pjetja Daj linka tego roweru co żona chce, bo po 1 nie zawsze to co się podoba jest dobre, choć nowe. Po 2, może być np. na wolnobiegu i do tego waga ciężka... Fajne z wyglądu nie zawsze jest fajne w eksploatacji... Podaj wzrost małżonki i przekrok. Propozycja, zwieksz budżet do np. 3k i szukajcie 2 rowerów. Nowych lub używanych 2-3 letnich. Acha! Napisz gdzie będziecie jeździć, w % szosa (miasto, ścieżki), drogi utwardzone, np. las oraz ile % luźne nawierzchnie, piach, błoto, etc.
Pjetja Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Napisano 20 Kwietnia 2021 Żona typowy miejski do wycieczek niedzielnych po ścieżkach rowerowych i asfalcie coś w stylu tego poniżej aczkolwiek u niej podstawą jest kolor i wygląd. https://allegro.pl/oferta/rower-miejski-damski-26-damka-shimano-7bg-german-9960632437 Jeśli chodzi o mnie to rower musi mieć szersze zastosowanie. Przede wszystkim muszę moc zaczepić fotelik dla 1.5 rocznego dziecka. Z fotelikiem będę jeździł tylko w weekendy. W tygodniu chciałbym zacząć używać go do jazdy praktycznie wszędzie po mieście aby nabrać trochę kondycji. Piach, błoto zapewne nie w tym roku bo kondycyjnie jeszcze nie dam rady, niestety pandemia pomogła mi stracić kondycję i nabrać masy.
Ender72 Napisano 20 Kwietnia 2021 Napisano 20 Kwietnia 2021 Dlatego myślę, że MTB nie ma sensu. Upocisz się tylko, a gdzie przyjemność z jazdy? Jakiś lekki Fitness lub lekki Cross (dla Ciebie i dla Niej) około 13 kg +-0,5 kg. Osobiście szukałabym używanych. Ten rower damkę z linku, bym odpuścił. Szukajcie dalej. Jak chcesz dam linka do sprzedawcy, od którego ja kupowałem. Najlepiej zadzwonić i zapytać, nie wszystko wystawione. Rowery używane w ładnym stanie. Pozdrawiam
chudzinki Napisano 20 Kwietnia 2021 Napisano 20 Kwietnia 2021 Cytat Jakiś lekki Fitness lub lekki Cross (dla Ciebie i dla Niej) W tym przypadku pewnie i masz rację, ale Cytat Upocisz się tylko, a gdzie przyjemność z jazdy? i właśnie w tym cała przyjemność 😀. Ja tylko dodam od siebie tak do przemyślenia dla autora - jeżeli myślisz (myślicie) poważnie o jeździe to zainwestujcie więcej, bo tak tani sprzęt może zniechęcić do jazdy.
Pjetja Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Napisano 20 Kwietnia 2021 No właśnie chodzi o to że żona innego nie chce a jeździć będziemy razem na wycieczki, tu bardziej chodzi o mnie i taką mocna uniwersalność, zarówno wytrzymałość (powoli dobijam do 100kg), jak i uniwersalność ( jazda z fotelikiem i bez ). Może faktycznie dobrze kupić nowy w decathlonie? Ale tu prośba do Was o poradę co kupić. Bo im więcej szukam tym bardziej jestem zagubiony.
Ender72 Napisano 20 Kwietnia 2021 Napisano 20 Kwietnia 2021 Szukaj czegoś na kołach 28" lub 27,5" lub 29" . 26 cali z miejsca bym odrzucił. Ale to ja. Poza tym na kasecie, nie na wolnobiegu.
chudzinki Napisano 20 Kwietnia 2021 Napisano 20 Kwietnia 2021 4 godziny temu, Pjetja napisał: Może faktycznie dobrze kupić nowy w decathlonie? W tej cenie to raczej na nic innego niż na https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-120/_/R-p-300806 bym nie patrzył.
Pjetja Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Napisano 20 Kwietnia 2021 Jeśli chodzi o Decathlon to raczej 1500 tylko rower musi utrzymać mnie 100kg + dziecko 15kg. A dlaczego odrzucacie rowery które wrzuciłem na początku (pytam z ciekawości) ? 600 chciałem przeznaczyć na używany
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.