Rowerowy_koxik Napisano 31 Marca 2021 Napisano 31 Marca 2021 @bogus92 ograniczni czyli te kolka w przezutce? jak tak to raczej są dobrze a co do linki to jest tak ze jak dam na 7 czyli max to linka pod ramą robi się luźna a jak dam na 1 to robi sie troche sztywna.
Mod Team bogus Napisano 31 Marca 2021 Mod Team Napisano 31 Marca 2021 Ograniczniki, czyli śrubki, widoczne od tyłu przerzutki ograniczające jej minimalne i maksymalne wychylenie. Daj łańcuch na najmniejsza zębatkę kasety, odkręć linkę od przerzutki, wrzuć na manetce 7 bieg i naciągnij linkę.
Rowerowy_koxik Napisano 31 Marca 2021 Napisano 31 Marca 2021 ograniczniki hah te srubki wiem do czgeo sa tylko nazwa tak i nie skumałem a to sproboje zrobic jutro dzieki
Rowerowy_koxik Napisano 1 Kwietnia 2021 Napisano 1 Kwietnia 2021 A jeszcze mam takie pytanie bo ściągałem koło i te kulki w piascie chyba się kilka razy wysypaley ale czyste jes tam włożyłem. I gdy kręcę kołem to właśnie idź takki dzwiek takiego jakby hmmm takiego może ocierania nw. Czy to może być Wina np małej ilości smaru?
Mod Team bogus Napisano 1 Kwietnia 2021 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2021 Zapewne wysypały ci się kulki (łożysko) z piasty. Piasta powinna być nasmarowana, a ocieranie jest wynikiem złego montażu lub braku kulek w piaście.
tokio04 Napisano 22 Kwietnia 2021 Autor Napisano 22 Kwietnia 2021 Ok. na co muszę zwrócić uwagę, jak będę chciał wymienić koło z kasetą 8-9 rz? Czy wejdzie w widelec gdzie pracuje w tej chwili koło z wolnobiegiem 6 rz?
dovectra Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Na rozstaw tylnego haka. JAk MTB pewnie 135 mm, ale może też 130 mm w szosie
tokio04 Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Napisano 26 Kwietnia 2021 Zmierzyłem i mam 135 mm, rower miejski/turystyczny. Myślę że się zmieści, i problem się rozwiąże z manetkami 9rz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.