Skocz do zawartości

[bebenek] Bębenek piasty. Pomoc w identyfikacji dla nowicjusza.

krzywy105

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum. Niedawno zakupiłem używany rower górski (po przejażdżce z kuzynem poczułem chęć pojeżdżenia w terenie i mam nadzieję że rozwinie się to w większą pasję 😊). Po pierwszej przejazd cze zaważyłem luzy zębatek na tylnej kasecie. Po rozebraniu (chciałbym sam serwisować swój rower i lubię majsterkować) wygląda na to że uszkodzony jest bębenek piasty. W internecie zlalazlem wiele podobnych natomiast nie mam pewności który dokładnie będzie pasował. Piasta to dr Swiss natomiast przezutki to SLX z 11 przełożeniami. Przy mocowaniu piasty na ramię jest napis 12x148 boost. Prosił bym o pomoc w namierzeniu pasującej części jako że jestem nowicjuszem w temacie a nie chciał bym zamówić czegoś co okaże się nie pasować. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. 

Napisano

Ze względu na obrócenie najmniejszej koronki bębenek rzeczywiście kwalifikuje się do wymiany. Spowodowane to zbyt słabym dokręceniem kasety. Pozostałymi nacięciami nie na się co przejmować. 

To piasta dt 370 3-pawl. Bębenek nabędziesz np. z dt4you. Około 180-200zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...