Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna]SX Eagle nie zrzuca

Yorgy01

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Coś tę francę blokuje. Pobaw się z kątem opasania. Odblokuj przerzutkę bardziej o ćwierć obrotu śruby, być może śruba regulacyjna ją gdzieś blokuje.

Przeoliw wszystkie elementy ruchome.

Napisano

Nie to chyba przez jakość filmu. Nie mogę w lepszej jakości tego tutaj udostępnić . A jeśli chodzi o Twoje pytanie dotyczące przymiaru to mam, za chwile spróbuje to z nim ustawić.  . Dziękuje za zainteresowanie tematem i chęć pomocy! 

Napisano

Nie za krótki łańcuch? Był może zmieniany blat?

Wg mnie to łańcuch trzyma, jakby był naprężony na maks., bo chyba za krótki. Pytanie co było zmienione, że tak się stało.

Napisano

64414395-0FF3-40F8-BE24-DED8F08B4DF1.thumb.jpeg.6aaa49a93b81f3e16d17d17917b1f90f.jpeg

Teraz, abra napisał:

Nie za krótki łańcuch? Był może zmieniany blat?

Był zmieniany łańcuch. Ale problem miałem przed zmiana łańcucha a został zmieniony na taka sama długość co po przedni. 

Napisano

A wcześniej co było zmieniane? Łańcuch wypracowany jest dłuższy i bardziej wiotki. Długość wcześniejszego łańcucha była fabryczna czy rower kupiony jako używka. Przybliż historię problemu.

• Mod Team
Napisano

@Yorgy01 sprawdziłbym dodatkowo linkę. Możliwe, że wewnątrz pancerza jest zagnieciona i przy powrocie sprężyna przerzutki nie jest na tyle mocna, żeby przeciągnąć linkę w pancerzu.

• Mod Team
Napisano

Teraz, abra napisał:

No, 1x12 są wymagające i to bardzo. Kapryszą gdy im się coś pozmienia.

Są, ale bez przesady. Przerzutka jak by nie była wyregulowana to powinna wykonywać 11 ruchów, zgodnie z kliknięciami manetki.

@Yorgy01 jeszcze możesz sprawdzić jedno - zdejmij łańcuch z kółek przerzutki, zablokuj wózek i sprawdź czy przy wrzuceniu na 50T bez łańcucha będzie wracała po zrzuceniu na manetce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...