Skocz do zawartości

[kierownica] Lekka, gięta i nie za droga

qla

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie i Panie, szukam kierownicy, co by moją już zmienić, bo jednak 580 mm to mało, a prosta kierownica jest za nisko.. Dlatego szukam kierownicy lekko giętej, powyżej 600mm szerokości z waga chciałbym zostać chociaż na tym poziomie co jestem czyli 180g. Cena...maks 150zł.

Dla zobrazowania o co mi mniej więcej chodzi to coś takiego: Kierownica

• Mod Team
Napisano
53 minuty temu, qla napisał:

coś takiego: Kierownica

To ma być pod 25,4?

Sensowna wymiana to co najmniej model 700mm, ale taka waga w tej cenie to nierealne. Nawet karbonowy Accent Execute za 2x więcej waży te ~ 200g.

Napisano

Zasadniczo średnica niem a znaczenia, mostek też będę zmieniał. Kurde, ja dałem za swoją kierownicę dawno temu 110zl :) to może do 200g z  groszem rozszerzę...no bo szersza ma być...

Napisano

Obawiam się że gięta z tą wagą to mało realne. Nie możesz kupić prostej a wysokość zniwelować innym kątem mostka?

Napisano

Teoretycznie bym mógł,  może to kwestia estetyki, bardziej mi się podoba mały kąt mostka i gięta kierownica, niż większy kąt mostka i prosta kierownica...ale widzę, że będę musiał rozszerzyć zakres  poszukiwań... a już myślałem, że szukac nie umiem w sieci ...

Napisano

Zobacz na ofertę PRO. Płaska 720 mm ważyła chyba 220g. 

Przy współczesnych szerokościach, przy aluminium będzie naprawdę ciężko, nawet jak skrócisz. Budżet nie pomaga.

Napisano

Tylko i wyłącznie w te sprawdzone, które tańsze wiele od Accenta pewnie nie będą.

Napisano

Wygląda jak podróba Ritchey z charakterystycznym logo. Odpuść. Jeżeli w Polsce ktoś to puszcza za 180 zł, to znaczy że u Chińczyka kosztowała 100 zł.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Post usunięty, ale chyba wiem który to był model. 450 gramów. Z czego ona jest? Żeliwa?

Napisano

Z chinolami jest ten problem, że Twoja jest ok, a druga pęknie po 500 km.

Na kanale Velotrace był taki przypadek. Dwie identyczne kierownice. Jedna przejechała chyba 18 tys mil i nadal jest ok, a druga się połamała po 400 milach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...