Skocz do zawartości

[Szosa] szosa do 2500 zł

AdrianSz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie wszystkich,

szukam nowej szosy do 2500zł. Jazda rekreacyjna tak 1-2h trzy razy w tyg, w zależności od pogody i wolnego czasu. Będzie to mój pierwszy rower szosowy. Wstępnie chciałem kupić tribana 500, ale ceny niestety podskoczyły w górę... Następnie znalazłem rower prophete, osprzęt na sorze, co o nim myślicie?

https://allegro.pl/oferta/rower-szosa-tor-kolarzowka-sora-propethe-60cm-top-9118007564#

A może macie jakieś inne propozycje?

Z góry dziękuję za pomoc!

Napisano

Ogólnie o tym czymś z linku raczej zapomnij. Już nawet nie wspominam, że przy tej geo do rekreacyjnej jazdy się totalnie nie nadaje.

Triban nie będzie zły, swoją droga ceny wszystkich rowerów mocno skoczyły i te 2800 za rower na sorze kiedy nie masz kosmicznych wymagań jest spoko ceną. 

Ogólnie to szukałbym używki

Napisano

Dzięki za odpowiedźi, a tak na przyszłość co jest nie tak z tamtym rowerem? Aż tak geometria tego roweru jest do bani? Osprzęt ma taki sam jak triban - sora.

Co do wzrostu to mam 1,90 cm

Napisano

Nie taki sam osprzęt tylko jego poprzednia generacja, którą skończyli produkować jakieś 2-3 lata temu. Dodatkowo 3 blaty z przodu, które średnio w szosie są potrzebne. Rama niewiadomego pochodzenia o ksztaltach typowych dla przełomu wieków. Aluminiowy widelec - szukaj karbonowego. Brak informacji o kołach. 

W skrócie wygląda to jak rower złożony przez firmę krzak z leżaków magazynowych, które udało się ogarnąć prawie za darmo. 

Szczerze mówiąc wywołuje to u mnie ten sam głupi uśmieszek co "rower gorski na alufelgach"

rower-gorski-mtb-davos-26-alufelgi-3xgratisy-31576233.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...