motobecane_ Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 cześć, składam sobie rower na miasto z części, które gdzieś zalegają. z tyłu mam nexusa 3 z torpedo, a z przodu planowałem dokupić jakąś szosową korbę. problem w tym, że torowe korby są drogie no i chciałem se włożyć octalinka, a nie kwadrart. pomyślałem więc o szosowej korbie, ale znów nie ma za bardzo blatów 130 BCD pod szeroki łańcuch. pytanie co się stanie jak założę szeroki łańcuch na zębatkę szosową? kiedyś już takie coś zrobiłem i niby działało, ale z tego co pamiętam, łańcuch się przesuwał na boki na zębach i dość szybko się one zużywały. Ktoś rozwiązał może taki problem? może np. znalazł jednorzędowe blaty pod korby szosowe albo zębatki do nexusa, na które wejdzie wąski łańcuch?
cienkun Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 Ależ są zębatki jednorzędowe pod wąski łańcuch. Nie mam za bardzo czasu aby Ci podrzucać link, ale przejrzyj allegro i sklepy internetowe. Co do zastosowania wąskiego blatu i szerokiego łańcucha, też nie jest to problem. Po prostu nieco szybciej się zużyje. Pozdrower!
motobecane_ Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Napisano 1 Grudnia 2020 ej, rzeczywiście. no i najlepsze rozwiązanie. dzięki
MikeSkywalker Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 Zębatka do łańcucha 3/32 plus takowy łańcuch, i będzie to bardzo dobrze działać. Fajny jest łańcuch Nexusa, NX10.
motobecane_ Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Napisano 1 Grudnia 2020 24 minuty temu, MikeSkywalker napisał: Zębatka do łańcucha 3/32 plus takowy łańcuch, i będzie to bardzo dobrze działać. Fajny jest łańcuch Nexusa, NX10. ale ten nx10, to jest 1/8"? to jak będę miał obie zębatki 3/32 to nie lepiej też taki łańcuch?
MikeSkywalker Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 Tak, masz rację. Nexus jest szeroki, biały, wąski z powłoką RB (antykorozyjną) który miałem na myśli to jakiś KMC. Ale niestety nie pamiętam oznaczenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.