SzewcuFR Napisano 9 Września 2020 Napisano 9 Września 2020 Witam, mam przerzutke shimano zee, potrzebuje dobrać małą kasetę typu sram gx dh i czy ona by pasowała do zee czy jakąś inną wziąć
uzurpator Napisano 9 Września 2020 Napisano 9 Września 2020 Jakie shimano zee - wersja DH czy FR ( będzie to wybite na tym elemencie co się dokręca do haka ramy ).
Mod Team bogus Napisano 9 Września 2020 Mod Team Napisano 9 Września 2020 Przede wszystkim kaseta GX DH ma 7 przełożeń, więc tak czy inaczej przerzutka Zee z nią nie zadziała, bo jest 10-rzędowa.
seraph Napisano 9 Września 2020 Napisano 9 Września 2020 Manetką SRAM zadziała chociaż nie jest to działanie idealne.
uzurpator Napisano 9 Września 2020 Napisano 9 Września 2020 2 godziny temu, bogus92 napisał: Przede wszystkim kaseta GX DH ma 7 przełożeń, więc tak czy inaczej przerzutka Zee z nią nie zadziała, bo jest 10-rzędowa. Zadziała bez problemu bo te kasety mają zębatki rozstawione na szerokość 11rzędowych kaset. Więc z manetką 10/11 rzędową po ustaleniu ograniczników zadziała jak złoto.
Mod Team bogus Napisano 9 Września 2020 Mod Team Napisano 9 Września 2020 No proszę, fajnie że czegoś nowego się dowiedziałem. Myślałem, że Sram wymyślił do DH ekstra standard.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.