LotnikBB Napisano 7 Września 2020 Napisano 7 Września 2020 Witajcie. Chciałbym zmienić rower. Mam do wydania maksymalnie 10 000zł. Rower będzie użytkowany do rekreacyjnej jazdy po okolicznych lasach, czasem podjadę na jakąś górkę i zjadę zielonym lub niebieskim singlem Enduro Trails. Jazda dla przyjemności. Nowy. Kryteria główne: - cena do 10 000zł - wygodna pozycja (nie wyścigowa) - przekrok nie wyższy niż 747mm - koło 29 cali - osprzęt Shimano (hamulce i napęd) - myk myk lub możliwość jego zamontowania (linka wewnątrz) Kryteria pośrednie: - możliwie niska waga - marka niewysyłkowa - widelec 100-120mm - opony 2.25 - 2.35 cala Chciałem kupić wysoki model Scott Scale ale po teście zrezygnowałem, pozycja zbyt pochylona. Nie mam innych pomysłów. Fajne byłoby pełne zawieszenie. Nie oszukujmy się jednak, nie w tej cenie - same kloce po 14+kg. Nie mam ulubionej marki, aktualnie jeżdżę na Trek'u.
Galvatron Napisano 7 Września 2020 Napisano 7 Września 2020 Dobry mógłby być Trance 3 29" 2021: https://www.giant-bicycles.com/pl/trance-29-3-2021 Przemawia za nim przede wszystkim sprawdzone zawieszenie Maestro. W tej cenie raczej nie znajdziesz roweru, który będzie jednocześnie wygodny i lekki.
cervandes Napisano 7 Września 2020 Napisano 7 Września 2020 Kwadratowo-turystyczne są na przykład Cube. Za niecałą dychę masz Reaction C:62 Race, czyli mix Deore z XT, hamulce XT, liska. Zmieniasz manetkę na XT. Akurat dycha to już taka półka, że rowery bardziej nastawione są na sport niż rekreację, bo np takie rekreacyjne Unibike Expert to okolice połowy budżetu.
LotnikBB Napisano 7 Września 2020 Autor Napisano 7 Września 2020 @cervandes Budżet jest taki ponieważ początkowo zakładałem, że kupię fulla. Niestety rowery mocno podrożały. Nie wiem czy chciałbym wydać całą kwotę na hardtaila a jeśli już to konfiguracja musi być taka, że nic nie chciałbym zmienić. W tym Cube oprócz manetki (nie lubię takich miksów że manetka, korba i kaseta z niższej grupy) trzeba by wymienić sztycę. @Galvatron Widelec i damper z innej parafii, nie podoba mi się to. No i waga na 100% 14+kg. Priorytetem jest jednak wygoda. Tak abym po połowie dnia spędzonego w siodle nie czuł się jak zmięta stówka.
Galvatron Napisano 7 Września 2020 Napisano 7 Września 2020 Marzocchi należy do Foxa, a ich widelce to Foxy (w tym przypadku 34), tylko z inaczej ustawionym tłumikiem. Moim zdaniem zysk z tylnego zawieszenia będzie zdecydowanie większy niż straty spowodowane wyższą masą roweru.
KrisK Napisano 7 Września 2020 Napisano 7 Września 2020 Zerknij sobie na ofertę Marina. Coś w tych rowerach jest takiego, że się z nimi można polubić, żeby nie powiedzieć, zakochać. A z tymi 14kg to nie wiem, czy łatwo będzie Ci zejść poniżej. Nawet droższe rowery nie koniecznie są wiele lżejsze. I kwestia ile urwiesz i ile to będzie kosztowało i jaki będziesz miał z tego realnie zysk przy rekreacji.
LotnikBB Napisano 7 Września 2020 Autor Napisano 7 Września 2020 KrisK, to bardziej siedzi w mojej głowie. Uznałem, że skoro rower będzie dwukrotnie droższy od obecnego to powinien te 2kg ważyć mniej. Nazwijcie to jak chcecie, fanaberia? U Marina nie znalazłem nic ciekawego. Myślałem, czy by nie zwiększyć trochę budżetu i nie kupić Trance 29 1-GE 2020 jeśli dadzą 10% rabat i będą jeszcze dostępne. Z tym, że jeśli chodzi o fulla to nastawiłem się na mniejszy skok (100/100) z tym, że znowu te rowery są typowo pod Cross Country i pozycja jest daleka od oczekiwanej.
TjakTomek Napisano 8 Września 2020 Napisano 8 Września 2020 W tym Trance masz na dzień dobry opony do wymiany. Fabrycznie zamontowane Minion DHF i DHR II pasują do przejażdżek po lesie jak pięść do nosa - umęczysz się.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.