mariusz9911 Napisano 9 Lipca 2020 Napisano 9 Lipca 2020 Cześć wszystkim, przymierzam się do zakupu roweru, a w zasadzie jestem nastawiony, że jak będę wiedział jaki i będzie gdziekolwiek na stanie to kupuje od razu Trochę o mnie 175cm wzrostu, 66kg wagi.Szukam godnego roweru w tym przedziale cenowym chciałbym, żeby 4500pln to było maksymalne maksimum - jakkolwiek to brzmi Otwarty jestem na wszelkie propozycję: koła 29 cali, hamulce hydrauliczne, korba jednorzędowa - wszystko co taki rower w takich pieniądzach mieć powinien.Szukam oferty, sklepu, sprzedawcy, który wysyła rowery za granicę.Z miejscowego decathlonu: Czy rower z decathlonu to dobry kierunek? W tym przypadku w okolicy mam dostępny rozmiar L https://www.decathlon.pl/rower-mtb-xc-50-29-id_8575904.htmlPółka wyżej ale w okolicy dostępny tylko rozmiar M i nie wiem czy wystarczy? https://www.decathlon.pl/rower-mtb-xc-100-29-id_8405350.htmlEwentualnie każdy inny sklep z ofertą dla mnie co wyślę rower na terenie UE.Z góry dziękuje i pozdrawiam serdecznie! Dzisiaj przymierzałem w sklepie rower M za około 4100zł w miejscowym sklepie (jestem w UK) i jedyny który bym w moim przedziale z MTB mimo, że był zaklepany to mogłem przymierzyć. Rower to: ORBEA ALMA H50 CLICK LINK Rozmiarowo była to M na 29 kołach - rozmiarowo pasował, ale czy wart tej ceny? Ewentualnie co innego wchodzi w gre?
Mod Team bogus Napisano 9 Lipca 2020 Mod Team Napisano 9 Lipca 2020 W stosunku do XC100 bo w niego bym celował w tym budżecie ma słabszy amortyzator, brak osi boost 148 mm i napęd 1x11. Ogólnie lepiej poczekać na Rockridera. Co do rozmiaru Rockriderów jesteś na pograniczu M i L, bez przymiarki ciężko stwierdzić. Ja przy 180 cm jeżdżę na L i jest w porządku.
mariusz9911 Napisano 9 Lipca 2020 Autor Napisano 9 Lipca 2020 Dziękuje za szybką odpowiedź czy są inne modele, które wchodzą w grę poza tymi, które wymieniłem?
Mod Team bogus Napisano 9 Lipca 2020 Mod Team Napisano 9 Lipca 2020 Warto rozważyć także Kellysa Gate, w tej cenie jest przyzwoitym rowerem. Trochę drożej Merida Big.Nine 500 Lite i Rockrider XC500.
KurczakNorris Napisano 9 Lipca 2020 Napisano 9 Lipca 2020 Dołożę jeszcze Unibike Flite, choć ma nieco gorszy od innych amortyzator, za to pozostałe rzeczy bardzo w porządku i hamulce najlepsze ze wszystkich tu proponowanych rowerów. Jest w czym wybierać, podstawowy problem to dostępność.
wkg Napisano 9 Lipca 2020 Napisano 9 Lipca 2020 No i szukałbym z 2019 - różnice najwyżej w malowaniu i to nie zawsze. Gate raczej w rozmiarze M.
mariusz9911 Napisano 9 Lipca 2020 Autor Napisano 9 Lipca 2020 Czy stany magazynowe na tej stronie mają jakieś odwzorowanie w rzeczywistości czy nie bardzo? Ktoś coś wie?https://rower.com.pl
mariusz9911 Napisano 9 Lipca 2020 Autor Napisano 9 Lipca 2020 Teraz, wkg napisał: Nie odbierają telefonu ? Kupuj za pobraniem. Dopiero trafiłem na ten sklep ze względu, że szukam po sklepach lokalny w (UK) ewentualnie sklep, który oferuje wysyłkę do UK - w informacjach na stronie jest, że wysyłają więc można by spróbować. Jutro spróbuje zadzwonić!
mariusz9911 Napisano 22 Lipca 2020 Autor Napisano 22 Lipca 2020 Dojechał do mnie Rockrider z Decathlonu - Model XC100, rozmiar M na 29". Po pierwszych próbach myślę, że będę zadowolony. Mam jedno pytanie: W opisie hamulców jest: Exclusive Rockrider by Tektro hydraulic double-piston brakes. 180 mm disc front brakes, 160 mm disc rear brakes. A rower dostałem z hamulcami Sram Level - cieszyć się czy pytać w sklepie co się stało?
mariusz9911 Napisano 22 Lipca 2020 Autor Napisano 22 Lipca 2020 Teraz, erzurum napisał: Cieszyć i pytać. Jak są lepsze to obejdzie się bez zbędnych pytań, bo nie wiadomo czy to pomyłka, czy braki na magazynie czy co.. tylko czy lepsze? Jestem początkujący i próbowałem znaleźć porównanie hamulców, ale znalazłem tylko ceny.
wkg Napisano 22 Lipca 2020 Napisano 22 Lipca 2020 "M" pasuje ? Prawdę mówiąc - oba bym sprzedał póki nowe jako "zdjęte z nowego roweru" i kupił co najmniej SLX. Przynajmniej na przód.
Mod Team bogus Napisano 23 Lipca 2020 Mod Team Napisano 23 Lipca 2020 Ja bym się cieszył, że dostałem Levele zamiast Tektro. Tak nawiasem mówiąc hamulce Sram nie są złe jak o nich piszą. Shimano cudem też nie jest, zwłaszcza z pięknymi nowymi klamkami z serii M7100 czy M8100 gdzie zgrać wszystko z manetkami nie w systemie i-Spec zakrawa o absurd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.