Zajc40 Napisano 4 Kwietnia 2020 Napisano 4 Kwietnia 2020 Witam Proszę o poradę mam dwie opcje rowerowe doradźcie który wybrać potrzebuję szosy do codziennej jazdy do pracy i weekendowe wypady https://m.olx.pl/oferta/sensa-giulia-aero-2x11-karbon-kola-rower-szosowy-kolarzowka-CID767-IDEi7xM.html#position=1&page=2 https://m.facebook.com/Bikes.Shoppl/photos/a.2222191528057472/2591183244491630/?type=3&source=48&__tn__=EH-R
Mihau_ Napisano 4 Kwietnia 2020 Napisano 4 Kwietnia 2020 Jakimi drogami masz zamiar jeździć do tej pracy? Jeśli to przejażdżka po mieście to o wiele lepiej sprawdziłaby się szosa, do której można wrzucić szersze opony. Z tych dwóch o wiele lepszym pod każdym względem rowerem jest sensa ale do "dojazdów do pracy" średnio się taki sprzęt nadaje. Poza tym to campa więc koszty serwisu/wymian będą większe niż np. shimano. Ten trek to jakiś antyk
Zajc40 Napisano 4 Kwietnia 2020 Autor Napisano 4 Kwietnia 2020 Typowo asfalt bez ścieżek rowerowych po mieście, a cenowo opłacalna to opcja na osprzęcie campagnolo czy szukać czegoś innego
Mihau_ Napisano 4 Kwietnia 2020 Napisano 4 Kwietnia 2020 Jeśli ma to być Twój "pierwszy rower" to raczej bym jej nie kupił i poszukał czegoś innego. To rower do ścigania a nie wycieczek. Swoją drogą masz 190+ wzrostu? Tak ogólnie to stosunek cena/to co oferuje jest całkiem ok
Zajc40 Napisano 4 Kwietnia 2020 Autor Napisano 4 Kwietnia 2020 Mam 192 cm, pisałem z gościem za 4200 sprzeda nie znam się tak na sprzęcie rowerowym ciekawi czy to dobra cena za taki sprzęt używany,????
Mihau_ Napisano 4 Kwietnia 2020 Napisano 4 Kwietnia 2020 To może najpierw się dokształć. Poczytaj o wadach i zaletach karbonu zanim zdecydujesz o wydaniu ponad 4k na używany rower
Zajc40 Napisano 4 Kwietnia 2020 Autor Napisano 4 Kwietnia 2020 Słuchaj, nie chcesz odpowiadać to nie odpowiadaj w takim tonie,, super specjalisto od karbonu,,, Po to jest takie forum liczyłem na prostą poradę a nie pouczanie od takich,, słabych kulturalnie,, doradcow
nossy Napisano 4 Kwietnia 2020 Napisano 4 Kwietnia 2020 28 minut temu, Zajc40 napisał: Słuchaj, nie chcesz odpowiadać to nie odpowiadaj w takim tonie,, super specjalisto od karbonu,,, Po to jest takie forum liczyłem na prostą poradę a nie pouczanie od takich,, słabych kulturalnie,, doradcow Trochę kultury, wchodzisz na forum i dostajesz radę...nie jest chyba taka jakiej oczekiwałeś i walisz fochem. Ode mnie- jeśli rower w stanie jak ktoś opisuje to cena jest ok, ale bez jakiś fajerwerków. To rower do ścigania, a nie na luźne dojazdy do pracy (sztywność ramy, geometria, szerokość opon itp.) Jak masz do pracy w jedną 30km równego asfaltu ,a po godzinach chcesz trochę pocisnąć na nim to se kup, jak nie to...wpisz w google szosa endurance albo gravel.
Zajc40 Napisano 4 Kwietnia 2020 Autor Napisano 4 Kwietnia 2020 Fochem to chyba ty koralu złoty walnąłeś zwróciłem się do tak mi się wydawało specjalisty po prosta radę na forum a nie o pouczanie o doksztalcaniu o słuszności wyboru carbon versus aluminium Kończąc dzięki za poświęcony czas i garść cennych informacji Pozdrawiam
RafalxM Napisano 4 Kwietnia 2020 Napisano 4 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Zajc40 napisał: a nie o pouczanie o doksztalcaniu o słuszności wyboru carbon versus aluminium chodziło raczej o to żebyś zgłębił zagadnienie jak pracuje i zużywa się rama karbonowa - i pod tym kątem ,między innymi, rozpatrywał zakup
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.