ZX_agent Napisano 26 Stycznia 2020 Napisano 26 Stycznia 2020 Witam! Tym razem nie hamulce (które pomimo tylu serwisów nie działają poprawnie, dlatego wymieniam je na hope'y ). Chciałem odkręcić korby żeby wszystko przeczyścić i ewentualnie przeserwisować. Mam korby Truvativ holzfeller z 2008 roku. Wkładam imbus 8 od strony przeciwnapędowej, używam coraz większej siły i nic . Teraz pytanie czy po prostu w to kopnąć (z wyczuciem ) czy obejść się z tym jakoś inaczej? Załączam zdjęcie jak to wygląda. Proszę o pomoc. Pozdrawiam!
ZX_agent Napisano 26 Stycznia 2020 Autor Napisano 26 Stycznia 2020 Mały update! Wykrecilem srube po wczesniejszym zdjeciu "zawleczki". Tylko problem w tym że wykręciłem i nic. Ramię dalej na miejscu a po odkreceniu sruby widze tylko wnetrze ramienia korby... Czy ktoś z Was kiedyś odkrecał te korby?
ZX_agent Napisano 26 Stycznia 2020 Autor Napisano 26 Stycznia 2020 Kolejny update Udało się odkręcić ramię używając przedłużki do imbusa i ogromnej siły . Tylko teraz mam problem z ramieniem korby od strony napędowej od którego odstaje to coś co się wkłada w suport i używając gumowego młotka i ciągnąc nie mogę za nic wyciągnąć. Też walić z całej siły?
MikeSkywalker Napisano 26 Stycznia 2020 Napisano 26 Stycznia 2020 Masz na myśli oś? Jeśli tak to lepszym rozwiązaniem może być jakaś deska i zwykły młotek.
Semper_fidelis Napisano 27 Stycznia 2020 Napisano 27 Stycznia 2020 Widziałeś żeby ktokolwiek w jakimś serwisie naparzał w rower z całej siły młotkiem? Jak będziesz tak ,,dbał" o rower to niedługo znowu pojawi się temat w stylu: urwałem korbę ale to nic bo nowa już jedzie. Czy ktoś wie jak naprawić przerzutkę/siodełko/amoryzator/ i td?
ZX_agent Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Napisano 27 Stycznia 2020 Dobra, dzisiaj znowu sróbuję tylko z pomocą WD-40
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.