Skocz do zawartości

[Odkręcanie korb] Truvativ Holzfeller 2008r.

ZX_agent

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Tym razem nie hamulce (które pomimo tylu serwisów nie działają poprawnie, dlatego wymieniam je na hope'y ;)). Chciałem odkręcić korby żeby wszystko przeczyścić i ewentualnie przeserwisować. Mam korby Truvativ holzfeller z 2008 roku. Wkładam imbus 8 od strony przeciwnapędowej, używam coraz większej siły i nic :(. Teraz pytanie czy po prostu w to kopnąć (z wyczuciem ;)) czy obejść się z tym jakoś inaczej? Załączam zdjęcie jak to wygląda. Proszę o pomoc. 

Pozdrawiam!

received_164500628214678.jpeg

Napisano

Mały update!

Wykrecilem srube po wczesniejszym zdjeciu "zawleczki". Tylko problem w tym że wykręciłem i nic. Ramię dalej na miejscu a po odkreceniu sruby widze tylko wnetrze ramienia korby...

Czy ktoś z Was kiedyś odkrecał te korby?

Napisano

Kolejny update

Udało się odkręcić ramię używając przedłużki do imbusa i ogromnej siły ;). Tylko teraz mam problem z ramieniem korby od strony napędowej od którego odstaje to coś co się wkłada w suport i używając gumowego młotka i ciągnąc nie mogę za nic wyciągnąć. Też walić z całej siły?

Napisano

Widziałeś żeby ktokolwiek w jakimś serwisie naparzał w rower z całej siły młotkiem? Jak będziesz tak ,,dbał" o rower to niedługo znowu pojawi się temat w stylu: urwałem korbę ale to nic bo nowa już jedzie. Czy ktoś wie jak naprawić przerzutkę/siodełko/amoryzator/ i td?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...