kkml Napisano 24 Stycznia 2020 Napisano 24 Stycznia 2020 Witam, szukam roweru do 2000 zł , który będzie mi służył do codziennych przejażdżek po ok. 3-4 godziny. Głównie po chodnikach, ścieżkach rowerowych, asfalcie, zastanawiam się nad Rockrider'em 540, Triban'em RC 120 oraz Lazaro Integral V3. Chciałbym poznać wasze propozycje i opinie
BMXdoPieca Napisano 24 Stycznia 2020 Napisano 24 Stycznia 2020 Kiedyś prawie każdego najdzie ciekawość/ochota/konieczność na zboczenie z trasy w troche cięższy teren. Triban teoretycznie najlepszy do robienia km ale można nim conajwyżej pojeździć po szutrze.. Ja bym brał rockridera, bez dwóch zdań najlepsze nowe mtb w tej cenie. Można zawsze wymienić opony i nawalić dużo powietrza w opony i śmigać po szosie. Lazaro wygląda jak przeciętny komunijny góral i w sumie ma nie lepszy osprzęt, nie brał bym go pod uwagę, jazda czymś takim raczej nie jest zbyt komfortowa. Zastanów się pomiędzy rr a tribanem.
dovectra Napisano 24 Stycznia 2020 Napisano 24 Stycznia 2020 Teraz, BMXdoPieca napisał: Zastanów się pomiędzy rr a tribanem. Pomiędzy leży krosiak - Riverside
goTomek Napisano 24 Stycznia 2020 Napisano 24 Stycznia 2020 A musi być z Decathlona koniecznie? Jak ścieżki, chodniki i asfalty, generalnie miasto, to stalowy Marian Muirwoods
kkml Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Napisano 24 Stycznia 2020 Wziąć podstawowy Riverside 100 czy warto dopłacać?
Sk27 Napisano 24 Stycznia 2020 Napisano 24 Stycznia 2020 39 minut temu, kkml napisał: Wziąć podstawowy Riverside 100 czy warto dopłacać? W Twoim budżecie jest Riverside 900, jeśli masz 2000 zł to oczywiście warto dopłacić (jeśli rozmawiamy tylko o Decathlonie).
m0d Napisano 24 Stycznia 2020 Napisano 24 Stycznia 2020 Godzinę temu, BMXdoPieca napisał: Kiedyś prawie każdego najdzie ciekawość/ochota/konieczność na zboczenie z trasy w troche cięższy teren. Triban teoretycznie najlepszy do robienia km ale można nim conajwyżej pojeździć po szutrze.. Setki tysięcy ludzi nie rusza się nigdy poza te ściezki rowerowe i asfalty (po chodnikach przecież nie jeździmy) ale tylko w Polsce panuje jakaś idiotyczna "góralomania" i tego typu tłumaczenia
Gość Napisano 24 Stycznia 2020 Napisano 24 Stycznia 2020 Dokładnie tak. W teren może i ktoś wjedzie, ale raczej będzie to szuter czy leśna ścieżka. Ludzie nie potrafią pojechać po najprostszych, niskich przeszkodach, kawałek piasku jest nie do przejechania... Także byłbym ostrożny z tym ciężkim terenem. Rozmawiałem z kilkoma znajomymi, dlaczego kupili "górala" skoro mieszkają w Wawie i jeżdżą po DDR i bulwarach. Odpowiedzi dość ciekawe. Jeden bo lubi rowery górskie i tylko na takim da się jeździć, a drugi bo mu się podoba jak amortyzator się świeci.
kkml Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Napisano 24 Stycznia 2020 Czy napęd w takim Riverside 900 będzie trwalszy? Jakie inne rowery są warte rozważenia poza Decathlon'em ?
Sk27 Napisano 24 Stycznia 2020 Napisano 24 Stycznia 2020 Teraz, kkml napisał: Czy napęd w takim Riverside 900 będzie trwalszy? Od Riverside'a 100 na pewno. Teraz, kkml napisał: Jakie inne rowery są warte rozważenia poza Decathlon'em ? Z innych rowerów to już ktoś polecił Marina Muirwoods, sam napisałeś o Lazaro, który też się sprawdzi.
BMXdoPieca Napisano 24 Stycznia 2020 Napisano 24 Stycznia 2020 2 godziny temu, skom25 napisał: W teren może i ktoś wjedzie, ale raczej będzie to szuter czy leśna ścieżka. Nie mówię o trudnym terenie, a właśnie o troszkę luźniejszej nawierzchni niż ten szuter czy leśna ścieżynka. Ja mam "górola" bo lubię polatać po lokalnych bikeparkach a czasem tych dalszych
dorota57 Napisano 25 Stycznia 2020 Napisano 25 Stycznia 2020 23 godziny temu, kkml napisał: Witam, szukam roweru do 2000 zł , który będzie mi służył do codziennych przejażdżek po ok. 3-4 godziny Jeżeli masz zamiar jeździć 3-4 godzin to szukał bym roweru typu fitness, widelec karbon, piasty na łożyskach maszynowych, opony 28mm. Wkręcisz się to nie będzie to jazda 20km/h tylko do 30km/h. Trzeba by przekroczyć założone 2000zł, może warto odczekać i odłożyć. Na pewno, będziesz zadowolony. Napisałem tak bo wiem coś na ten temat.
kkml Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Napisano 25 Stycznia 2020 31 minut temu, dorota57 napisał: Jeżeli masz zamiar jeździć 3-4 godzin to szukał bym roweru typu fitness, Jaki konkretny model polecasz? Zależy mi też na napędzie, żeby był trwały, zastanawiam się czy bardziej opłaca się wziąć droższy rower, czy tańszy i wymieniać napęd
dorota57 Napisano 25 Stycznia 2020 Napisano 25 Stycznia 2020 Teraz, kkml napisał: Jaki konkretny model polecasz Ja mam do sprzedania taki? https://www.giant-bicycles.com/pl/fastroad-comax-2-2018 sprzedaje bo kupiłem takiego. https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-szosowe-wyczynowe/domane/domane-sl/domane-sl-4/p/28295/ Zaczynałem swoją przygodę od roweru za 1400zł w 2004r. Poszukaj na OLX na pewno coś znajdziesz z używek. Dobrze jest kupić z pewnego źródła. Powodzenia.
kkml Napisano 12 Lutego 2020 Autor Napisano 12 Lutego 2020 Wezmę MTB, tylko teraz zastanawiam się pomiędzy Rockrider'em 540 a Kross'em Level 3 na kołach 29"
BMXdoPieca Napisano 12 Lutego 2020 Napisano 12 Lutego 2020 Bierz rockridera, kross ma gorsze części. Poza tym koła 29 w takiej kasie to raczej nie są najwyższej jakości.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.