Skocz do zawartości

[plecak z bukłakiem] + wyposażenie

TheJW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No więc...
Camelbak Classic - fajny, ale ma tylko jedną małą kieszonkę.
Camelbak Rogue - fajny, ale będzie ciężko upchnąć w nim coś więcej niż podstawowy zestaw ratunkowo/serwisowy.
Wybór padł na model Ratchet: https://www.camelbak.com/en/packs/bike/R01014--Ratchet?color=fb259166c82b498baf069728a37a47dd
Jest największy, ma dodatkowy (odpinany) pasek, neutralny kolor - będziemy mogli korzystać z niego we dwoje.

Do środka powędruje multitool Topeak Mini 20 Pro i pompka Lezyne Sport Drive HV (lista życzeń się wydłuża, liczę na hojność Mikołaja... :D).

A przy okazji - wie ktoś, czym różni się Lezyne Sport Drive HV od Lezyne HV Drive poza ceną i wagą?

Napisano

Jeśli chodzi o pompki lezyne , to one różnią się ilością zawartego weń plastiku. Jako wieloletni użytkownik Lezyne Alloy drive hv muszę przyznać że nie ma lepszej pompki na rynku. To model dla fetyszystów- wszystko alu, rozbieralne- piękna, ale droga. Jeśli szukasz tańszej wersji to bierz te które podlinkowałeś.

Pytanie którą??? Lezyne sport drive HV występuje tylko w długości 17 cm, a Lezyne HV drive jest w długościach 17 lub 20 cm......nie muszę cię chyba przekonywać, że rozmiar ma znaczenie ;-))

Jeśli chodzi o wykonanie, to różnią się tylko kształtem kompozytowej rączki (przy tych samych rozmiarach). 

Co do plecaka- mi się podoba troszkę większy Lobo (na stronie jako wyprzedaż ), ale nie macałem go nigdy. Może być ciut za duży. Ten co podlinkowałeś fajny, zgrabny.

Napisano
2 godziny temu, woojj napisał:

Jako wieloletni użytkownik Lezyne Alloy drive hv muszę przyznać że nie ma lepszej pompki na rynku. To model dla fetyszystów- wszystko alu, rozbieralne- piękna, ale droga

Paczałem, też mi się podoba, ale nie chcę nadwyrężać budżetu Mikołaja. Ta najtańsza mi wystarczy, i tak będę jej używał sporadycznie (mam nadzieję! ;)). 

Uważasz, że powinienem wziąć dłuższą? Patrzyłem raczej na krótką pod kątem zmieszczenia jej w plecak czy kieszeń.

@michuuu dzięki, fajny, ale za późno. Ten Mikołaj już dostał list... :D

Napisano

Ważne, żeby miała wężyk. Bez wężyka łatwo pokrzywić te durne Presty....

Do mnie dotarł plecak biegowy ASICSa (10 l). Nie lubię jeździć z plecakiem, powody podali Koledzy ale biegówka w formie kamizelki nie powinna nawet drgnąć na plecach :)

Napisano

A nie lepiej nerka ? Ten ratchet to imo jakas masakra. 3l ? To buklak i po miejscu. Mam deutera race exp 16L i jak zapakuje buklak, jedzenie, ochraniacze, jakis ciuch to praktycznie wypchany po brzegi.

Napisano

Przecież ja nie będę do niego pakował namiotu i sprzętu wyprawowego... To ma być plecak na niezbędne narzędzia i części, zapas płynu, jakąś kanapkę, telefon, parę groszy i tyle. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...