Skocz do zawartości

[łańcuch] 8rzędowy - czy YBN jest coś wart?

MikeSkywalker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wpadł mi ostatnio w oko łańcuch Proxa https://allegro.pl/oferta/lancuch-prox-ybn-s8-s2-8rz-116ogn-srebrny-spinka-7797482803 czyli YBN S8 S2. 

Nie powiem, cena kusi. Tylko czy jest coś wart? Nie jeździłem na napędzie 8rzędowym od paru lat. Pamiętam że z KMC X8 byłem bardzo zadowolony.

I nie pytam o opłacalność - bo domyślam się że warto dołożyć tą dyszkę do KMC. Jestem tylko ciekawy czy jest coś wart czy to "gumka" pokroju HG40 :002: Bo jednak sporo osób na napędach 3x8 jeździ nadal a HG40 z czystym sumieniem im nie polecę. 

Napisano

Jest jeszcze KMC Z7, dostałem go razem z rowerem. Jak na razie przejechałem na nim około 1k km i brak oznak wyciągnięcia. Używam go na zmianę z dwoma KMC X8.93. Cena tego KMC Z7 z tego co widzę jest podobna do YBN.

Napisano

Na razie przymiar 0,7 wchodzi we wszystkie łańcuchy na podobnym poziomie. Sprawdzam wyciągnięcie co 100-150 km i na razie jest okej. Zobaczymy ile wytrzyma.

Napisano

5 godzin temu, Jerry6 napisał:

Na razie przymiar 0,7 wchodzi we wszystkie łańcuchy na podobnym poziomie. Sprawdzam wyciągnięcie co 100-150 km i na razie jest okej. Zobaczymy ile wytrzyma.

U mnie w KMC Z7 przymiar wpada na 0,75 przy 1500 km, czyli pewnie wytrzyma łącznie 2000 km. Następny wezmę KMC X8, lepiej dołożyć kilkanaście złotych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...