Skocz do zawartości

[trenażer] interaktywny w rozsądnej cenie?

Eazy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A to w ostatecznym rozrachunku może się okazać najbardziej przydatną cechą trenażera : ) Nie każda z naszych Pań lubi wrogie sprzęty zakłócające jej królestwo :) 

• 2 tygodnie później...
Napisano

@wkg dostałeś może informację o wysyłce? Ja otrzymałem wczoraj informację o dwóch paczkach, które mają być dostarczone w poniedziałek. Dzisiaj jednak kurier przywiózł jedną z nich. Zastanawiałem się o co chodzi z tymi 2 paczkami. Okazało się, że dzisiaj dostałem bidon :laugh: Wysłali to w oddzielnej przesyłce... marnotrawstwo :) Czekam do poniedziałku na drugą paczkę. 

Napisano

Mój przed chwilą dotarł. Na testy będzie musiał poczekać, gdyż jestem w trakcie przeprowadzki, ale wypakowałem go, żeby zobaczyć w jakim jest stanie. Mam wątpliwości, czy był w ogóle używany - na nóżkach od spodu zero śladów, kaseta nowa, żadnych rys. Wygląda, jak fabrycznie nowy :) Mam nadzieję, że tak samo się będzie sprawować. Teraz jeszcze jakiś ant+ muszę sobie dokupić do komputera. 

Napisano

OK, no niby jest : ) Również wygląda na fabrycznie nowy ale na kasecie pewnie są jakieś ślady. Może to po obróbce, nie wiem- kupię 10-o rzędową to porównam. Chyba nie jest możliwe żeby ją tak domyli. Tak czy owak mam niepotrzebną 105-kę 11-28 :D

Natomiast mam problemy : 

- Nie dołączyli podkładki 1,8 mm do kasety 10 rz, (5 z instrukcji poniżej) drobiazg - napiszę to doślą.

- Nie wiem, gdzie jest czujnik kadencji (10 z instrukcji poniżej) - do Ciebie przyszedł jako oddzielna rzecz ? Czy jest to wmontowane w KICK-ra ?

https://eu.wahoofitness.com/instructions/kickr

Napisano
2 godziny temu, wkg napisał:

Również wygląda na fabrycznie nowy

bo ten refabrisz jak jest robiony,  to pierwsza rzecz do  wymiana , to obudowa na nówkę sztukę, w bebechach wymienia się tylko to co podczas sprawdzenia wyszło, ze jest zepsute i/lub nie przeszło  procedury sprawdzenia.  Wszystkie dekodery TV cyfrowej np sa przerabiane w ten sposob, nowa buda i pilot, oraz to co wykopytkowalo w bebeachach, i jesli element jest wymienialny, to reanimacja. 

I taki jeden dekoderek potrafi obskoczyc czasem 3 domy....

za każdym razem jest to pełnowartościowy sprzęt, prawie jak nowy ;-). 

Napisano

No też tak myślę, choć mój jest akurat używany - są ślady na bębenku. Obudowa i zasilacz jak nowe, z BT się łączy, nad ANT+ pracuję :D

Mam nadzieję, że będę zadowolony ... to albo działa albo nie działa jak sądzę ... 

Napisano
Teraz, wkg napisał:

Mam nadzieję, że będę zadowolony ... to albo działa albo nie działa jak sądzę ... 

Gwarancja jest, wiec niema co się przejmowac.

Napisano

Ja się nie przejmuję, co więcej - myśl, że trzeba będzie czasem się w mieszkaniu pocić ze 2 godziny trochę mnie przeraża więc do Świąt i tak na zewnątrz :D

Ale jak już się przestawię na styczniowe i lutowe śniegi to wolałbym, żeby było bez niespodzianek :D

Napisano
5 godzin temu, wkg napisał:

- Nie dołączyli podkładki 1,8 mm do kasety 10 rz, (5 z instrukcji poniżej) drobiazg - napiszę to doślą.

- Nie wiem, gdzie jest czujnik kadencji (10 z instrukcji poniżej) - do Ciebie przyszedł jako oddzielna rzecz ? Czy jest to wmontowane w KICK-ra ?

Ja dostałem duży worek, w którym są naklejki, instrukcja, paczuszka z podkładką i dystansami oraz kabel z wtyczką europejską i kabel z wtyczką UK. Do tego jest czujnik kadencji w tym worku i trytytki do zamocowania do korby / ramy. Zasilacz mam w oddzielnym opakowaniu. Kaseta bez żadnych śladów. 

Tak wygląda ten worek z akcesoriami:

20191217_152928.jpg

Napisano

No to nie mam instrukcji, podkładki i czujnika kadencji :/ Ani trytytek. Ale są szybcy :D

"Thanks for letting me know. I've packed up a cadence sensor and a 1.8mm spacer and put them in the outbox. Your FedEx tracking number is .......... You should have the parts by the end of the week. 

Kevin"

Napisano

I jak tam ? Ale fajna zabawka ! :D

Trochę czasem skacze moc przy interwałach - do kilku sekund się stabilizuje (tu 30-o sekundowe) - np na początku 1-o i 7-o i na końcu 2-o, 4-o i 5-o (koniec 10-o i 11-o to już skoki kadencji ze zmęczenia) choć to pewnie wina zmiany kadencji przy zmiennym obciążeniu. Mam wrażenie, że można nad tym zapanować o ile nie jest się bardzo zmęczonym ... Pewnie są lepsze ale i tak raczej nie przepłaciliśmy :D Teraz tylko trzeba gdzieś dorwać wentylator bo mieszkanie zaleję :D

interwaly.jpg.dff586b8c7e455b8d8b50a32561b0ebb.jpg

PS: Ciche jest to bydlę : )

Napisano

Ja jestem w środku pakowania i przeprowadzki i jeszcze nie miałem okazji przetestować nowej zabawki :D Wsiądę na niego zaraz po Nowym Roku. Już nie mogę się doczekać :)

Napisano
16 godzin temu, wkg napisał:

Trochę czasem skacze moc przy interwałach - do kilku sekund się stabilizuje

To normalne. Przy nagłej i dużej zmianie mocy, trwa okres adaptacji, bo moc zależy nie tylko od tego jaki opór trenażer sobie ustawi, ale też od tego co robi użytkownik. 

Napisano

Jasne - musi chwilę odczekać by złapać obroty - natychmiast zna tylko opór (moment) jaki stawia i się robi sprzężenie zwrotne gdy kadencja skacze - tak mi się wydaje. 

No nic, Mariah Carrey na rozjazd i potem Motorhead :D Choć to piekielna maszyna - męczy psychicznie jak diabli. 

Napisano
W dniu 22.12.2019 o 09:31, Eazy napisał:

Ja jestem w środku pakowania i przeprowadzki ...

Pro Tip: Od razu zainwestuj we wiatrak :D Oczywiście nie ten firmowy. Musi mocno dmuchać i tyle. 

• 4 tygodnie później...
Napisano
W dniu 27.11.2019 o 10:10, milanista napisał:

Co sądzicie o trenażerze
TRENAŻER QUBO DIGITAL SMART B+ ELITE

https://www.decathlon.pl/trenaer-qubo-digital-smart-b-id_8592557.html

Czy lepiej kupić trochę tańszy
TRENAŻER FLOW SMART TACX

https://www.decathlon.pl/trenaer-flow-smart-id_8345488.html

Zastanawiam się który jest mniej awaryjny.
Zależy mi też na tym żeby był dość cichy bo mam nerwowego sąsiada :)) 

Cześć!

Używam Tacx Flow Smart z Decathlona za 999zł już drugą zimę i spisuje się świetnie. Rok temu stałem przed podobnym wyborem, niestety sprzedawcy nie byli w stanie określić który jest o kilka kropelek lepszy, więc kupiłem trochę w ciemno. Wyboru zupełnie nie żałuję wcale a dodatkowo fakt przejęcia firmy Tacx przez Garmin-a w zeszłym roku jakoś tam wewnętrznie tylko utwierdza mnie w podjęciu dobrej decyzji (choć de facto nie ma dużego znaczenia, co najwyżej można liczyć na dalszy rozwój firmy).

Korzystam z tego trenażera głównie w Zwift na całości możliwości - power i cadence, dodatkowo heart rate z Apple Watcha - wszystko działa elegancko. Jeżeli tylko nie potrzebujesz więcej niż 800W to bierz śmiało (zgaduję, że nie bo jeżeli ktoś potrzebuje często więcej niż 800W to raczej jest to już któryś z kolei trenażer :)) ) Miłe jest wsparcie i Bluetooth i ANT+ a świetny szczegółowy test jak chodzi o cyferki wykonał Lama:

Napisano
4 godziny temu, arturooo3 napisał:

Korzystam z tego trenażera głównie w Zwift na całości możliwości

Możliwości Zwifta czy trenażera ?

4 godziny temu, arturooo3 napisał:

Jeżeli tylko nie potrzebujesz więcej niż 800W to bierz śmiało (zgaduję, że nie bo jeżeli ktoś potrzebuje często więcej niż 800W to raczej jest to już któryś z kolei trenażer :))

No nie wiem. Nie ma czegoś takiego jak moc trenażera. Podawane marketingowo 800 to trochę mało : ( No i pewnie uwali mieszkanie gumą : (

Generalnie cena/możliwości ma chyba niezłe ale na cichość to bym nie liczył. 

Napisano

No chyba za optymistyczna ocena... założę sie że w stres teście moja 15-sto letnia córka to ugotuje.... naprawdę przeciętny interwał i go odcina. Jeden dzień siedzialem na tym... nie wytrzymywał 20 minut...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...