Gopobbe Napisano 25 Lipca 2019 Napisano 25 Lipca 2019 189cm wzrostu 92 kg wagi Poszukuję roweru do codziennej jazdy w różnych warunkach Rama L 21 Koła 29 Zastanawiam się nad Romet Mustang oraz Romet rambler Może jeszcze coś ciekawego da się do tego dorzucić. Czy poczekać do 2020 na zakup czegoś innego chociaż by z Decathlon ale nie widzę żadnych zapowiedzi rowerów 29 calowym kołem. Proszę o jakąś poradę
polmaj Napisano 25 Lipca 2019 Napisano 25 Lipca 2019 jezeli mtb to w podanych widelkach cenowych ten nie ma konkurencji https://allegro.pl/oferta/rower-indiana-x-pulser-5-9-m21-20biegow-mtb-amor-8337216162 a jezeli nie jest ci do szczescia potrzebny amortyzator to ten tez powinien spelnic twoje zalozenia https://swiatrowerow.com.pl/marin-muirwoods-2019.html?gclid=EAIaIQobChMI_u_a6-HQ4wIVhtGyCh31_QtfEAYYASABEgIfC_D_BwE fabrycznie stoi na cienkich oponach ale mozna zamontowac opony gorskie do 2,1 ,np
Gopobbe Napisano 25 Lipca 2019 Autor Napisano 25 Lipca 2019 Racja ten https://allegro.pl/oferta/rower-indiana-x-pulser-5-9-m21-20biegow-mtb-amor-8337216162?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Ma całkiem ciekawy osprzęt szkoda że nie mogę znaleźć z jakiego stopu aluminium rama czy to 6061?
polmaj Napisano 25 Lipca 2019 Napisano 25 Lipca 2019 pewnie tak , widze ze pociaga cie jednak mtb i amortyzator , rowery z takim osprzetem jak ten startuja od 3000 zl , ale jak mawiaja klasycy najwazniejsza jest rama ,tu masz amortyzator powietrzny a inni producenci w tej kategorii cenowej laduja sprezyniaki i to najslabsze minimalnie rozgladalbym sie za takim z suntourem xcr
Gopobbe Napisano 26 Lipca 2019 Autor Napisano 26 Lipca 2019 Skusze się na niego tylko muszę odłożyć kasę od nowa czyli zakup. W grudniu październiku... Miałem kilka wydatków ostatnio. Te zdjęcia które wystawiłeś. Jakie opony w niego zamieściłeś?
remover Napisano 26 Lipca 2019 Napisano 26 Lipca 2019 Marin mieści z tylu 2.0, z przodu 2.1-2.2 i jeszcze jest miejsce na blotniki. Z napędem 1x (bez przedniej przerzutki) z tylu też 2.2 się zmieści.
polmaj Napisano 26 Lipca 2019 Napisano 26 Lipca 2019 34 minuty temu, Gopobbe napisał: Skusze się na niego tylko muszę odłożyć kasę od nowa czyli zakup. W grudniu październiku... Miałem kilka wydatków ostatnio. Te zdjęcia które wystawiłeś. Jakie opony w niego zamieściłeś? To zdjęcie z neta ktoś tu wywalił przednią przerzutkę,dzięki temu zmieścił nawet 2,2 choć wygląda nawet na więcej , ja aktualnie mam MTB ze sztywnym widelcem jeżdżę głównie po mieście , gdybym teraz miał kupować sobie rower to na pewno byłby to Marin,
Gopobbe Napisano 26 Lipca 2019 Autor Napisano 26 Lipca 2019 2 godziny temu, polmaj napisał: To zdjęcie z neta ktoś tu wywalił przednią przerzutkę,dzięki temu zmieścił nawet 2,2 choć wygląda nawet na więcej , ja aktualnie mam MTB ze sztywnym widelcem jeżdżę głównie po mieście , gdybym teraz miał kupować sobie rower to na pewno byłby to Marin, A coś z marki Scott? Jak na razie Indiana bardzo ciekawa opcja
some1 Napisano 26 Lipca 2019 Napisano 26 Lipca 2019 Scott jest dość drogi, więc nic dorównującego osprzętem markom marketowym nie znajdziesz. Ale jak chcesz, przymierz się do czegoś z serii Aspekt.
Galvatron Napisano 26 Lipca 2019 Napisano 26 Lipca 2019 13 godzin temu, polmaj napisał: pewnie tak , widze ze pociaga cie jednak mtb i amortyzator , rowery z takim osprzetem jak ten startuja od 3000 zl , ale jak mawiaja klasycy najwazniejsza jest rama ,tu masz amortyzator powietrzny a inni producenci w tej kategorii cenowej laduja sprezyniaki i to najslabsze minimalnie rozgladalbym sie za takim z suntourem xcr Nie. Ten XC30 ma sprężynę metalową.
Gopobbe Napisano 26 Lipca 2019 Autor Napisano 26 Lipca 2019 3 godziny temu, polmaj napisał: Czyli Indiana także ma sprężynę metalowa w widelcu. Podoba mi się Romet Mustang M3 chociaż nie ma za dużej różnicy w osprzęcie między M2 Zakup odłożę na grudzień. Szczerze mówiąc rower nie musisz mieć Amora z przodu dla mnie to nie ma większego znaczenia. Po prostu żeby przyzwoicie wyglądał hydroformowane ramy są piękne. Nie był za ciężki. Miał koła 29 i ramę 21. Nie chciał bym wydawać więcej jak 2500.
polmaj Napisano 26 Lipca 2019 Napisano 26 Lipca 2019 13 minut temu, Gopobbe napisał: Czyli Indiana także ma sprężynę metalowa w widelcu. Podoba mi się Romet Mustang M3 chociaż nie ma za dużej różnicy w osprzęcie między M2 Zakup odłożę na grudzień. Szczerze mówiąc rower nie musisz mieć Amora z przodu dla mnie to nie ma większego znaczenia. Po prostu żeby przyzwoicie wyglądał hydroformowane ramy są piękne. Nie był za ciężki. Miał koła 29 i ramę 21. Nie chciał bym wydawać więcej jak 2500. Marin spełnia te warunki choć ramę ma stalową , wstawiasz opony dwucalowe i masz rower który wjedzie prawie wszędzie , dodatkowo daje możliwość montażu pełnych błotników i bagażnika,z czasem wstawiając lepsza korbę możesz go jeszcze odchudzic
Gopobbe Napisano 26 Lipca 2019 Autor Napisano 26 Lipca 2019 Godzinę temu, polmaj napisał: Marin spełnia te warunki choć ramę ma stalową , wstawiasz opony dwucalowe i masz rower który wjedzie prawie wszędzie , dodatkowo daje możliwość montażu pełnych błotników i bagażnika,z czasem wstawiając lepsza korbę możesz go jeszcze odchudzic Wolał bym jednak coś na 6061. Bo o 7xxx+ nie ma co myśleć musiał bym mieć ponad 5k
polmaj Napisano 26 Lipca 2019 Napisano 26 Lipca 2019 W takim razie kup taniego MTB wywal kiepski amortyzator wstaw sztywny widelec aluminiowy bądź karbonowy
Gopobbe Napisano 26 Lipca 2019 Autor Napisano 26 Lipca 2019 32 minuty temu, polmaj napisał: W takim razie kup taniego MTB wywal kiepski amortyzator wstaw sztywny widelec aluminiowy bądź karbonowy Zainteresowany jestem tą Indiana. Teraz, Gopobbe napisał: Zainteresowany jestem tą Indiana. A może całkiem inaczej. I spojrzeć na rowery używane? Na jakie marki zwracać uwagę? Czego wyszukiwać w używkach?
KurczakNorris Napisano 26 Lipca 2019 Napisano 26 Lipca 2019 Indiana x-pulser 5.9 to dobry rower, jest o nim sporo na forum. Ma amortyzator ze sprężyną stalową, ale przyzwoitej jakości a reszta komponentów też jest bardzo dobra. Jeśli chcesz mieć amortyzator powietrzny, dopłać trochę do Indiany x-pulser 6.9, tam jest naprawdę powietrzny XC-30 a do tego rama jest nowocześniejsza, bo ma taperowaną główkę sterową. moim zdaniem warto dopłacić, w sumie niewiele, do tego.
Gopobbe Napisano 26 Lipca 2019 Autor Napisano 26 Lipca 2019 33 minuty temu, KurczakNorris napisał: Indiana x-pulser 5.9 to dobry rower, jest o nim sporo na forum. Ma amortyzator ze sprężyną stalową, ale przyzwoitej jakości a reszta komponentów też jest bardzo dobra. Jeśli chcesz mieć amortyzator powietrzny, dopłać trochę do Indiany x-pulser 6.9, tam jest naprawdę powietrzny XC-30 a do tego rama jest nowocześniejsza, bo ma taperowaną główkę sterową. moim zdaniem warto dopłacić, w sumie niewiele, do tego. Tak zrobię. I tak muszę odłożyć kasę od nowa także zakupy na przełomie roku. Miałem kilka wydatków na dniach
some1 Napisano 26 Lipca 2019 Napisano 26 Lipca 2019 Jeśli planujesz zakupy dopiero w grudniu, to nie napalaj się na żaden konkretny model, ceny i dostępność będą na pewno inne niż teraz.
Gopobbe Napisano 26 Lipca 2019 Autor Napisano 26 Lipca 2019 1 godzinę temu, some1 napisał: Jeśli planujesz zakupy dopiero w grudniu, to nie napalaj się na żaden konkretny model, ceny i dostępność będą na pewno inne niż teraz. Chciałem kupić wcześniej ale miałem niezaplanowany wydatek 15 minut temu, polmaj napisał: W zimę będą też tańsze Na to nie liczę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.