Skocz do zawartości

[Zakup] Pomoc przy ocenie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

podajesz rowery na których nie ma cen albo ja ich nie dostrzegam.

Rowery są też z różnych lokalizacji więc nie wiadomo nawet czy komuś będzie się chciało fatygować i wysłać rower.

Napisano

Są ceny. Pierwszy 400zl drugi 600. Co do lokalizacji zalozmy ze to nie jest problem i moge odebrac z kazdego miejsca bez dodatkowych kosztow.

Napisano

no to u mnie te ceny wygladają 420420 i 585585, może tylko mi ta się wyświetla.

Nie wiem jakiego jesteś wzrostu ale po podanych ogłoszeniach widzę że się dostosujesz do rozmiaru roweru.

te rowery są warte zakupu za połowę podanych kwot maksymalnie.

Napisano

Szczerze w ogole nie znam sie na rowerach dlatego wlasnie sie Was pytam :) Potrzebuje jakis prosty rower na ktorym bedzie mi sie przyjemnie jezdzic bo jestem w cyklu treningowym w treningu silowym i zaczynam teraz robic po sile treningi aerobowe a nudno jest biegac czy jezdzic stacjonarnie na silowni dlatego tez przy fajnej pogodzie chcialbym sie przesiasc na rower. Mam 188cm i okolo 90kg.

Jeszcze cos takiego znalazlem:

https://www.facebook.com/marketplace/item/692220941558809/

P.S. Jak znowu nie widac ceny to 550zl I jeszcze taki ale tu z kolei cena do ugadania bo nie podal ktos zadnej:

https://www.facebook.com/marketplace/item/813793609005818/

Napisano

Budżet to około 400-500 zł (czyli do osiagnięcia po negocjacji jeśli ktoś wystawia na do 600-650zł). A jeżdzić zamierzam głównie na utwardzonych ścieżkach rowerowych ewentualnie lekki off-road (jakiś Kampinos, Jura itd. ale po normalnych dość ubitych ścieżkach, nie jakieś mega spadki, korzenie do amortyzowania, piaski itd.)

Napisano
13 minut temu, maqok napisał:

Potrzebuje jakis prosty rower na ktorym bedzie mi sie przyjemnie jezdzi

Teraz, maqok napisał:

Budżet to około 400-500 zł

To się kupy nie trzyma.

Napisano

Dzieki SoloTM. Janu_sz nie szkoda Ci czasu na pisanie czegos coraz ze nic nie wnosi a dwa ze jest po prostu nieprzyjemne?

14 minut temu, SoloTM napisał:

Dostałem odpowiedź że, "Kupiony na początku roku jako używka na zastępstwo. Nie wiem ile przejechane. Nic nie przeskakuje w napędzie a ogólnie sprawny."

Napisano
4 minuty temu, maqok napisał:

Janu_sz nie szkoda Ci czasu na pisanie czegos coraz ze nic nie wnosi a dwa ze jest po prostu nieprzyjemne?

Jeszcze wrócisz mi podziękować jak kupisz coś za 400 zł i będziesz robił dobrą minę do jazdy na nim.

Sorry, ale brutalna prawda, za 400 zł, a nawet 600-700 zł to deskorolka, hulajnoga, nie MTB. Już nie wspomnę, że do Kampinosu to nie MTB się kupuje.

Napisano
6 minut temu, maqok napisał:

Dostałem odpowiedź że, "Kupiony na początku roku jako używka na zastępstwo. Nie wiem ile przejechane. Nic nie przeskakuje w napędzie a ogólnie sprawny."

Jeśli to prawda to można się wybrać po niego i choćby sprawdzić ( jeśli blisko ). Depnąć na pedały na środkowej koronce z przodu i na małych z tyłu i zobaczyć czy nie przeskakuje łańcuch. ( duża koronka korby ok, średniej nie widzę ). To lekki rower do jazdy po twardym. ( ścieżki rowerowe itp )

Sam widelec sporo kosztuje, a i szczeki nie są tanie.

Napisano

Janu_sz widzę w formie :D że Ci się chce ...

Da się przyjacielu kupić bardzo dobrej jakości i w bardzo dobrym stanie retro mtb - porównuję to tej Univegi.

Ja tak kupiłem Mongoose IBOC-Z w idealnym stanie, z papierami za 600 zdaje się .

Ta Univega jest moim zdaniem bardzo warta uwagi za ten pieniądz, sam widelec jest warty min 250zeta   , widzę piasty i przerzutki LX   .

@maqok  jak chcesz obejrzeć tą Univegę  to mogę z Tobą podjechać i coś doradzić

Napisano

Serio ? 600 zł i nie dokłada chłop ważący nic przed min. 2 sezony ?

Nie widzę tego. Pewnie każdy ma inne wymagania co do komfortu jazdy i np. hamowania 100kg masy.

Napisano

image;s=1000x700rupy

Opona może tylko brudna, albo wytarty bieżnik do oplotu. Jakby utargować i kupić za 500 i włożyć 100 pln ( o ile napęd ok i obręcze niewytarte ) to odwdzięczy się lekką i szybką jazdą. Oczywiście można szukac innego, ale ten skoro blisko to wart obejrzenia i negocjacji.

Co do hamulców - te klamki d nie urywają ( miałem kiedyś ) ale same szczeki hamują bardzo dobrze, taki zestaw powinien być wystarczający do sprawnego hamowania. Te szczeki to są jedne z tych co niedowiarkom oczy otwierają jak może hamować v brake. ( gdyby tak jeszcze klamki tej samej grupy - bl-m739/750 )

Napisano

No i super! :)@RafalxM a bardzo chetnie - ustale z gory ze sprzedajacym czy ewentualnie moze zejsc troche z ceny i jesli tak to bysmy podjechali razem bo ja sam to nic nie bede w stanie dobrze ocenic :)

Napisano

Dla zainteresowanych - warto być wytrwałym, szperać i szukać, bo czasem - mimo jak widać sceptycyzmu wielu osób co do tego - da się kupić fajny rowerek w tego typu budżecie. Akurat tej Univegi nie kupiłem ale za około 700 zł kupiłem coś co, @RafalxM może potwierdzić bo mi doradzał, jest fajną maszyną - spora stalowa rama z kołami 29", tarcze hydraulika ciekawy amortyzator i wszystko 13kg w ładnie utrzymanym stanie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...