thepanone Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Po roku od zakupu roweru wymieniłem kasetę i łańcuch i dzieje się coś czego jeszcze nigdy nie uświadczyłem. Przy mocnym depnięciu spada (na zew lub wew) łańcuch, gdy jest na dużej koronce korby. Przed wymianą kasety i łańcucha łańcuch ślizgał się na napędzie ale nie mogłem zdiagnozować winnego elementu, wymieniłem kaseta+łańcuch bo ponoć koronki korby przeżywają 2/3 zestawy kaseta+łańcuch. Czy przyczyną może być skrzywienie TYLNEJ przerzutki? Przednia przerzutka nie ociera o koronki, wszystko chodzi cicho i płynnie. Czy ten zestaw https://allegro.pl/oferta/zebatki-tarcze-race-face-pajak-do-korby-36-26t-8031919118 jest kompatybilny z moim: "Race Face Æffect 24/36"?
SoloTM Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Duża jest zużyta i pewnie dlatego łańcuch łańcuch spada/ślizga się przy mocnym depnięciu z nowym łańcuchem. Spróbuj obrócić ją o 90 stopni, jeśli będzie przerzucało ok ( wypustki/wybrzuszenia od wewnętrznej strony zębatki będą w innym miejscu ) to nie wymieniaj. Jeśli będzie słabo przerzucało ( bo przeskakiwać nie powinno ) to ok.
thepanone Napisano 9 Maja 2019 Autor Napisano 9 Maja 2019 Teraz, SoloTM napisał: Duża jest zużyta i pewnie dlatego łańcuch łańcuch spada/ślizga się przy mocnym depnięciu z nowym łańcuchem. Spróbuj obrócić ją o 90 stopni, jeśli będzie przerzucało ok ( wypustki/wybrzuszenia od wewnętrznej strony zębatki będą w innym miejscu ) to nie wymieniaj. Jeśli będzie słabo przerzucało ( bo przeskakiwać nie powinno ) to ok. Możesz jeszcze rzucić okiem na link allegro posta wyżej i odpowiedzieć na pytanie o kompatybilność?
SoloTM Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Tu niestety nie pomogę, nie miałem do czynienia, a strzelał nie będę
Janu_sz Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 pomierz zębatki i kup na Ali, groszowe ceny w porównaniu z PL a jakoś taka sama ( kupowałem do SLX, Deore 590 niby oryginał alu 42T i różnic nie widzę )
Sobek82 Napisano 10 Maja 2019 Napisano 10 Maja 2019 Tak wygląda dwudziesto paro letnia koronka Pozdrower
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.