trebla Napisano 7 Kwietnia 2019 Napisano 7 Kwietnia 2019 Witam Wszystkich! Od jakiegoś czasu podczas pedałowania występuje u mnie w rowerze stukanie przypominające uszkodzony suport (na kwadrat). Po wymianie suportu na nowy stukanie nadal występuje. Na jednych biegach mniej słyszalne na innych więcej. Co może być przyczyną takiego stukania?
Pietern Napisano 7 Kwietnia 2019 Napisano 7 Kwietnia 2019 Może to nie być suport, a siodełko albo sztyca. Też chciałem już wymieniać suport.
MikeSkywalker Napisano 7 Kwietnia 2019 Napisano 7 Kwietnia 2019 Zacząłbym od najprostszej rzeczy - spróbowania czy na innych pedałach problem nie występuje.
trebla Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Napisano 8 Kwietnia 2019 MikeSkywalker ale czy hałas by malał na różnych przełożeniach jakby to były pedały? Pietern sztyca była wymieniana na dłuższa, rama spawana okolicy obejmy sztycy.
MikeSkywalker Napisano 8 Kwietnia 2019 Napisano 8 Kwietnia 2019 Może tak być - bo obciążenie na pedała się zmienia. Może to też być piach pomiędzy bębenkiem a kasetą. Ale jak wydłużałeś sztycę i dodatkowo rama jest spawana to może być coś w tej okolicy. Sztyca jest nasmarowana?
pazdziochhh Napisano 8 Kwietnia 2019 Napisano 8 Kwietnia 2019 Podłączam sie do tematu, macie jakis pomysł na strzelająca sztyce po wjechaniu w nierównośći ? smarowac tam gdzie skręca sie siodło z rurą ?
trebla Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Napisano 8 Kwietnia 2019 MikeSkywalker sztyca była smarowana bo ciężko wchodziła po spawaniu. dovectra korba w porządku, o co chodzi z sztywnym ogniwem? pazdziochhh Uwaga, miałem to samo pękała rama w okolicy obejmy sztycy.
pazdziochhh Napisano 8 Kwietnia 2019 Napisano 8 Kwietnia 2019 u mnie rama jest cała, musze wszystko dokładnie wyczyscic i przesmarowac, zobaczymy czy to cos pomoze
dovectra Napisano 9 Kwietnia 2019 Napisano 9 Kwietnia 2019 17 godzin temu, trebla napisał: sztywnym ogniwem w łańcuchu, czasem się wygnie a czasem za mocno zakują.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.