Skocz do zawartości

[do 2800] Crossowy z perspektywą. Evado 7.0 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry. Od jakiegoś czasu poluję na uniwersalny rower którym mógłbym śmigać do pracy, a po pracy do pagurkowatego lasu. Zależy mi na szybkości, bo lubię zapier... ;)

Już od zeszłego roku za mną chodzi Kross Evado 7.0, na koniec sezonu był w promocji, teraz jeszcze bardziej:

evado 7.0

No i teraz do rzeczy. Mogę sobie tanio załatwić fajną korbę SLX na hollowtechu, która prawdopodobnie lepiej mi będzie pasować niż te szosowe blaty w fabrycznej wersji. Czy da radę to jakoś spasować do siebie? Druga sprawa to kwestia opon. Czy da radę tam włożyć coś ciut grubszego? Myślałem o Furious Fred od Schwalbe. Obręcz nie jest tubless ready, to już wiem.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Napisano

Co do modyfikacji to korbę wymienisz bez problemu, ale niestety koniecznie razem z przednią przerzutką. Opona 29x2,0 na przód powinna wejść, ale na tył to już bywa różnie - trzeba zmierzyć miejsce przy suporcie. Nie wiem jak daleko masz do pracy, ale nawet jeśli jest to kilka km to Furious Fredy nie wytrzymają nawet sezonu (szczególnie tylna), bo to jest wyścigowa opona w teren, więc z miękkiej gumy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...