Gość Napisano 8 Stycznia 2019 Napisano 8 Stycznia 2019 MAm te wszystkie korby w domu, wiec spoko, porównam je, na moje z tego co pamietam, to wszystkie one mialy takie same ramiona i taki sma kształt tamion przy przejsciu na mocowania zebatek. Jednak wykonczenie ramion cx70 jest zzueplnie inne niz 5700 i jest takie samo jak 6700. Dodatkowo cena cx70 byla.... taka sama jak 6700 Teraz, abdesign napisał: jestem w stanie spokojnie uwierzyć że 170(typowy cx) vs175 (typowa szosa) W tych linkach jest podana waga dla korb o tych samych 175mm .
RiO02 Napisano 8 Stycznia 2019 Autor Napisano 8 Stycznia 2019 24 minuty temu, Piter233 napisał: W aktualnej konfiguracji wymiany wszystkiego to nie ma sensu. Jak pisałem wcześniej, prawie pół ceny rowery, a cała reszta zostaje. Dlaczego korba ma paść? Co się z nią dzieje? Jak dla mnie jedyne sensowne rozwiązanie to pokombinowanie z korbą żeby zrobić 2x, a tył zostawić. Ale jak zużyjesz łańcuch i kasetę to wypadałoby dać nowe, a z kolei znowu dawać 9 to też trochę bez sensu. Zastanów się dokładnie czego potrzebujesz i ile naprawdę przełożeń potrzebuje, bo 1x11 może być bardzo sensownym rozwiązaniem, a na pewno prostszym. No i pytanie czy na pewno potrzebujesz zębatki 46? Przy odpowiedniej kadencji i koronce 11 z tyłu będziesz mógł osiągnąć okolice 45-50 km/h. Potrzebujesz tyle? Chciałem 2x9 bo najmniejszej zębatki w korbie 3 tarczowej nie używam. Nie wiem jak to by było z napędem 1x11. Z tyłu wolę zostawić 9 bo nie wiem czy wejdzie większa kaseta.
abdesign Napisano 8 Stycznia 2019 Napisano 8 Stycznia 2019 Cenie sobie kulturalne sprzeczki więc: porównuj i nie ufaj za bardzo "temu co pamiętam" ja się wiele razy przejechałem. 5700 ma ramiona jak cx70, 6700 delikatnie ale jednak inne. A jak malują czy anodują i na ile wyceniają swoje produkty "bracia kołowrotkowcy" to ma być wyznacznik czego?
SoloTM Napisano 8 Stycznia 2019 Napisano 8 Stycznia 2019 Założyć 10 biegową szosową manetkę na prosta kierownicę ( prawą - tylko nie tiagre 4700 - ona nie pasuje ), kaseta 10 rz 11-32 ( lub mniejsza ) Korbę z suportem typu deore fc-m590 ( fc-m591 ) za 350 pln ( 44/32/22 lub 48/36/26 w zalezności od mocy w nogach ) albo starą, ale bdb stanie deore xt fc-m750 na kwadrat 44/32/22 ( 150-200 pln ) do niej suport za 18 pln fsa z allegro ( 110,5 mm lub 113 mm ). Obie są podobnie sztywne wbrew pozorom. Reszta może zostać. Albo potem sukcesywnie wymieniać na lepsze ( tylna przerzutka, przednia, lewa manetka ) /edit A to, że nie używasz najmniejszej koronki w korbie - która waży malutko - to nie taki problem wielki jak zostanie. Nie przeszkadza, a i dużo nie waży.
dovectra Napisano 8 Stycznia 2019 Napisano 8 Stycznia 2019 Czesć Jeśli chodzi o sens takiej zmiany to ja go nie widzę. - Nie zaoszczędzisz na masie no może 0,1 g. A w błotku, piachu, śniegu, na górce utkniesz... Ale droga wolna. Jak włożysz korbę szosową, to pamiętaj wywal tuleję i dwie podkładki z suportu Ht (jeśli masz) pozdro
Gość Napisano 9 Stycznia 2019 Napisano 9 Stycznia 2019 17 godzin temu, abdesign napisał: 5700 ma ramiona jak cx70, 6700 delikatnie ale jednak inne. Mozesz miec racje, na te chwile porównałem 5700 i cx70 lewe ramiona, kształt jest identyko, w kazdym miejscu, toczka w toczke. ;-P W weekend porównam to do 6700.... pozytyw z tej historii jest taki, że kupiłem wczoraj wage do 3kg ktorej zakup odkładalem od miesiecy, także bedzie też ważone. ;-)
Gość Napisano 9 Stycznia 2019 Napisano 9 Stycznia 2019 18 godzin temu, RiO02 napisał: Chciałem 2x9 bo najmniejszej zębatki w korbie 3 tarczowej nie używam. Nie wiem jak to by było z napędem 1x11. Z tyłu wolę zostawić 9 bo nie wiem czy wejdzie większa kaseta. Ja bym to zostawił jak jest to 3x9, chyba że cos sie rozklekotało juz do tego stopnia że nie działa poprawnie (w co wątpię w rowerze z 2018 r), to bym wymienił to co zdechło. Jesli masz ciągoty na odchudzanie roweru, ew zajawke na ulepszenie. Kluczowym jest pytanie o system, jesli bym to wymieniał całościowo tj manetke tył i przerzutke, to poszedłbym w stornę osprzetu 2x10, mtbtyczno trekingowego, a nie szosowego. Przerabianie calego 3x9 na najlepsze mozliwe 3x9 klasy XT moze byc jednak nieoplacalne, ta klasa juz na wymarciu. Chyba ze trafia ci sie jakies okazje na manetki Jesli w podobnej kasie mozna zrobic sensowne 2x10, a pewnie mozna, to szedłbym w tym kierunku.
RiO02 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Napisano 9 Stycznia 2019 6 godzin temu, cinol123 napisał: Ja bym to zostawił jak jest to 3x9, chyba że cos sie rozklekotało juz do tego stopnia że nie działa poprawnie (w co wątpię w rowerze z 2018 r), to bym wymienił to co zdechło. Jesli masz ciągoty na odchudzanie roweru, ew zajawke na ulepszenie. Kluczowym jest pytanie o system, jesli bym to wymieniał całościowo tj manetke tył i przerzutke, to poszedłbym w stornę osprzetu 2x10, mtbtyczno trekingowego, a nie szosowego. Przerabianie calego 3x9 na najlepsze mozliwe 3x9 klasy XT moze byc jednak nieoplacalne, ta klasa juz na wymarciu. Chyba ze trafia ci sie jakies okazje na manetki Jesli w podobnej kasie mozna zrobic sensowne 2x10, a pewnie mozna, to szedłbym w tym kierunku. To jakbyś to widział na 2x10? Dodam że korbę wolę z większym blatem (48 lub 46) bo większość jazdy to asfalt
Gość Napisano 10 Stycznia 2019 Napisano 10 Stycznia 2019 Na tył wsadziłbym np komplet Deore 10s, przerzutka plus manetka (choć zaznaczam ze w przypadku MTBtyczno trekingowych opcji nie mam doswiadczenia, nie wiem moze warto doplacic do XT w przypadku manetki, w 9speed było warto takie manetki kupić). Tak czy siak do trekinga nie ma co swirowac z grupami, deore powinno mu starczyc, Z przodem tj z korbami widze nie jest kolorowo, a moze mało widze, sa 3 blatowe korby 10s klasy deore XT, ale 2 rzedowe o sensownym uzebieniu są słabo dostepne ;-(, wiec kupiłbym starszy model na 3 blaty 10s lub deore m591 9s i Pasujaca przerzucajke do przodu.
RiO02 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Napisano 10 Stycznia 2019 No właśnie, problem z tymi korbami najgorszy.
abdesign Napisano 10 Stycznia 2019 Napisano 10 Stycznia 2019 Jakoś nie doczytałem/ nie rozumiem - co to wszystko ma dać? Poniżej luźne przemyślenia do wszystkiego dopisz "moim zdaniem" - nie dogmaty: Korby mtb 2x kończą się na 42t - i to na dodatek wybór mały i drooogie, rozsądne ceny to korby max 40t np. m615 masz 40/28 Korby szosowe mają mają współczynnik Q zuuuuupełnie gdzie indziej niż mtb na dodatek krótsze ośki - nawet jak wsadzisz bo zdrutujesz (np planując mufę suportu po ~2mm) będziesz na 90% obijał tylne widełki. I nic dosłownie nic nie zyskujesz... Sens wymiany na 2x masz tylko wtedy kiedy spełniają się dwa (a nie jedno kryterium) nie używasz którejś z zębatek - (małej bądź dużej) ORAZ wystarczy Ci 40t (bądź mniej) I to bym na Twoim miejscu jeszcze raz przeanalizował - jak używasz dużego blatu - z którymi koronkami? Jakoś mam wrażenie że 48t oznacza środek kasety a nie koronki 11/12.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.