PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 10 Listopada 2018 Napisano 10 Listopada 2018 W dniu 7.11.2018 o 17:53, Chociemir napisał: Mam przed sobą instrukcję tego klucza i dokładne zalecenie brzmi tak : "do przechowywania ustawić klucz na minimalny moment obrotowy". Też sprawdziłem. U mnie piszą, żeby nie ustawiać poniżej 2 NM lub powyżej 24 NM. To po stronie angielskiej instrukcji. Po stronie niemieckiej jest więcej tekstu i jest dokładniejszy, ale niemieckiego nie znam Jakby ktoś znał to może przetłumaczyć: U ciebie jest to niejednoznaczne. Czy jeśli masz klucz np. 5-25 NM to minimalny moment obrotowy to 5 czy 0? Dopisek: zOCRowałem sobie niemiecki i zGoogleTranslatowałem i w pkt 2 piszą, żeby ustawić na 2 NM gdy nie jest używany.
Gość Napisano 29 Sierpnia 2019 Napisano 29 Sierpnia 2019 Mały odkop. Jonnesway 2-10Nm sprawdza się świetnie, tyle że aktualnie potrzebuję jeszcze jeden klucz, żeby bezpiecznie dokręcać nakrętkę kasety w alu bębenku, a przy okazji wykorzystam go do suportu Shimano czy bębenka. Brać kolejny Jonnesway ( około 220 zł) czy macie jakieś tańsze alternatywy? Jestem zwolennikiem kluczy o małym zakresie, więc coś pokroju 20-200Nm odpada. Jonnesway o którym wspomniałem ma chyba zakres 10-60Nm +/- 4% dokładności.
Sabarolus Napisano 30 Sierpnia 2019 Napisano 30 Sierpnia 2019 @skom25 - tańsze może i by się znalazło, ale raczej nie będzie porządne. Za tą kwotę ten Jonnesway będzie bardzo dobry. Cokolwiek innego będzie już sporo droższe; proxxon, king tony to już okolice 300-450 pln (i często 3/8 cala, zakładam że pewnie szukasz 1/2).
Dokumosa Napisano 30 Sierpnia 2019 Napisano 30 Sierpnia 2019 Jak dla mnie to ten 2-10Nm ma zasadniczą wadę - jest tak samo długi jak taki do moementów 20-200. Tak "nieco" nieporęcznie skręcać np. mostek wymachując taką wajchą Odnośnie 10-60 to jest pod gniazdo 3/8" więc jeszcze adapter do 1/2" bo taki masz klucz do kaset czy suportu. No i podstawowe nasadki pod ten standard - 5, 6mm bo tym mniejszym np. korby shimano nie skręcisz.
Gość Napisano 30 Sierpnia 2019 Napisano 30 Sierpnia 2019 Teraz, Dokumosa napisał: Jak dla mnie to ten 2-10Nm ma zasadniczą wadę - jest tak samo długi jak taki do moementów 20-200. Tak "nieco" nieporęcznie skręcać np. mostek wymachując taką wajchą To prawda, potwierdzam. Wolałem jednak kupić sprawdzony, dobrej jakości klucz, niż typowo rowerowy o dość rozbieżnych opiniach. Teraz, Dokumosa napisał: Odnośnie 10-60 to jest pod gniazdo 3/8" więc jeszcze adapter do 1/2" bo taki masz klucz do kaset czy suportu. No i podstawowe nasadki pod ten standard - 5, 6mm bo tym mniejszym np. korby shimano nie skręcisz. Wszystko jest, także potrzebuję tylko klucza 7 minut temu, Sabarolus napisał: i często 3/8 cala, zakładam że pewnie szukasz 1/2 Adapter mam albo go kupię
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.