Yacko Napisano 11 Października 2018 Autor Napisano 11 Października 2018 Do dylematu modeli doszedł jeszcze dylemat rozmiaru i koloru jeśli chodzi o Speca. Który rozmiar w/g Was jest odpowiedniejszy ? Niebieski to L, czarny to M.
Rafu Napisano 12 Października 2018 Napisano 12 Października 2018 Patrząc na wysunięcie sztycy obstawiałbym L, wydaje mi się też że na M-ce jesteś bardziej zgarbiony. W jakim sklepie miałeś możliwość się przymierzyć?
Yacko Napisano 12 Października 2018 Autor Napisano 12 Października 2018 Myślę, że jestem akurat między rozmiarami. Na obydwu dość wygodnie (jak na krótki przejazd) na M czułem większa kontrolę, zwrotność, na L na asfalcie jakoś mniej nerwowo. Przekrok na M około 5cm luzu, na L ok. 3cm. Kolor to kwestia gustu, ale na żywo niebieski wygląda naprawdę zacnie, duży minus to wysokie rury poziome w tym Specu. Przymierzyć można w LikeBike Włocławek - generalnie mega obsługa - chłopaki zostali po godzinach abym mógł sobie dokładnie porównać.
Rafu Napisano 14 Października 2018 Napisano 14 Października 2018 Jaki rozmiar Ci doradzali w sklepie? Widziałem że w innym wątku pisałeś że masz 180cm wzrostu i według tabelki Speca łapiesz się na L: https://www.bikecentrum.eu/userfiles/files/Velikostni-tabulka-Specialized-2018.pdf Faktyczne Trek ma niższy przekrok - Procaliber 19.5" jest o 36mm niższy przy tym samym rozmiarze.
Yacko Napisano 14 Października 2018 Autor Napisano 14 Października 2018 Doradzali raczej L, ale ja jestem akurat pomiędzy rozmiarami, na M tez było OK, tylko miałem wrażenie trochę za krótkiego roweru, ale to pewnie kwestia upodobań.
Sabarolus Napisano 15 Października 2018 Napisano 15 Października 2018 W dniu 14.10.2018 o 03:10, Rafu napisał: Jaki rozmiar Ci doradzali w sklepie? Widziałem że w innym wątku pisałeś że masz 180cm wzrostu i według tabelki Speca łapiesz się na L: https://www.bikecentrum.eu/userfiles/files/Velikostni-tabulka-Specialized-2018.pdf Faktyczne Trek ma niższy przekrok - Procaliber 19.5" jest o 36mm niższy przy tym samym rozmiarze. Dziwne - Spec ma raczej niskie rowery, może nie aż tak jak Trek, ale jednak różnica 36 mm, przy podobnej długości rur podsiodłowych i minimalnych różnicach w długości sterówki jest wątpliwa. Jak zawsze mam wątpliwości co do tego pomiaru bo odnosze wrażenie, że każdy producent robo to jak chce.
Yacko Napisano 15 Października 2018 Autor Napisano 15 Października 2018 Fakt, może być pomiar w różnych miejscach, ale przymierzałem i potwierdzam - jest różnica w przekroku - Trek odczuwalnie niższy, ile cm nie mierzyłem, ale myślę, że właśnie te 2-3cm.
Yacko Napisano 17 Października 2018 Autor Napisano 17 Października 2018 W dniu 5.10.2018 o 13:47, Rafu napisał: W teście porównawczym kilku sztywniaków w Bikeboardzie pisali że nie odstaje od Reby a przewyższa Manitou Machete i Foxa 32. Myślisz że faktycznie taka lipa? Trochę się interesuję tematem bo chodzi mi po głowie wymiana mojego Superfly 6 na nowego Procalibra 6. Kusi mnie ten ISO Speed, NX Eagle i Boost + fakt że mógłbym wstawić myk myka. Tylko ten/ta Judy mnie zastanawia... W którym numerze testowali te amory? Ja przy wadze 80kg nie czułem żadnej różnicy w sztywności Judy vs Reba w średnio trudnym terenie.
Rafu Napisano 18 Października 2018 Napisano 18 Października 2018 @Yacko W numerze 1-2 2018: https://testy.bikeboard.pl/artykuly,pokaz,86dqr-aluminiowe-hardtaile-dla-zaawansowanych Judy Gold był zamontowany w Fuji Tahoe.
Pazuzu Napisano 8 Maja 2019 Napisano 8 Maja 2019 Czy to jest pewne że w Chisel Comp 2018 jest Judy Gold? W wersji 2019 producent pisze już o tym bezpośrednio na stronie.
Yacko Napisano 20 Maja 2019 Autor Napisano 20 Maja 2019 Jest pewne. Posiadam ten rower i sprawuje się znakomicie. Przejechane około 1500 km w terenie i żadnych problemów z suportem czy amorem. Przy mojej wadze 80kg nie czuję różnicy w sztywności pomiędzy Rebą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.