Skocz do zawartości

[Stojak] porada

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zastanawiam sie nad kupnem stojaka do serwisowania roweru, możecie polecić cos sprawdzonego?

zależy mi żeby był stabilny, wytrzymały i troche posłużył... oczywiście w rozsądnej cenie:) 

Napisano

Rozsądna cena to znaczy ile?

Ja mam z Decathlonu za 200zł, daje radę.

Napisano

Nieśmiertelny stojak z Lidla, koszt około 130zł. Niestety jest to produkt sezonowy, dostępny zwykle na wiosnę.

Podobny za podobną ceną można kupić w Juli.

Napisano

Szukam czegoś do 400zł

Serwisuję trochę tych rowerów a nigdy nie pracowałem na stojaku więc niewiem na co sie zdecydować...

zależy mi po prostu na tym aby był solidny... i sprawdzony w boju:) 

Napisano

Tylko taki stojak jest bez sensu w domowych warunkach. Jak wyregulować przedni hamulec? Do każdej naprawy ściągać przednie koło?

To jest dobre do serwisu jak trzeba zrobić gruntowny remont a nie do dłubania w domu.

Ja polecam zwykły stojak, taki jak np w Lidlu. Złożyłem na nim kilka rowerów i robię na nim serwis swoich dwóch rowerów. Jedyne co bym zmienił to "łapę" na metalową, wtedy całość byłaby nie do ruszenia. 

Napisano

Mam BIKE HAND YC-100BH, znacznie bardziej stabilny niż stojak z Lidla.

Solidnie wykonany, grube przekroje profili. Jestem zadowolony.

Napisano

Kolego "Roballinho" 

Masz jakieś doświadczenia z tym stojakiem? Widziałeś go może na żywo? nie ukrywam , że coś takiego najbardziej by mi odpowiadało....

Chociaż ten BIKE HAND YC-100BH też wygląda na solidny.

Napisano

Konkretnie z tym nie, ale macałem podobną konstrukcję Parktoola i mnie ona przekonała, choć sam mam stojak z Lidla i do moich zabaw jest wystarczający. 

Ale, tak jak pisze @skom25 , przedniego zacisku w tego typu konstrukcji nie wyregulujesz.

Napisano

Szperałem właśnie w necie na temat tego stojaczka, i żeby bawić sie przy przednim widelcu wystarczy zaczepic rower za tylne widełki ( obrócić tyłem) na fotkach widać drugie mocowanie pod tylne widełki, także można cały rowerek obskoczyć:) Nie jestem zawodowym serwisantem, ale majsterkuje sobie w garażu przy roweruch i z roku na rok mam ich coraz więcej dlatego chce zainwestować w stojaczek, żeby sobie troche ułatwić robote. Dzięki kolego Roballinho:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...