tomstar Napisano 19 Lipca 2018 Napisano 19 Lipca 2018 Witam. Obie szosy wyglądają podobnie z osprzętem, różnią się delikatnie szczegółami. Który z nich jest lepszy? Oba można już nabyć w podobnej cenie. Vento mogę mieć za 2800zł, nie wiem czy z katalogowej ceny Rometa uda się coś utargować. Który lepiej brać? https://www.kross.pl/pl/2018/road/vento-3-0 https://www.romet.pl/Rower,HURAGAN_3,10,733,734,14825,2018.html
drozda Napisano 19 Lipca 2018 Napisano 19 Lipca 2018 A może Fuji za 2600: http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/fuji-######f-2-1-road-bike-2018/rp-prod166349 49,52 i 54 dostępne Wszystkie 3 rowery mają podobne podzespoły (Fuji ma hamulce i łańcuch pozagrupowe a piasty Formula, Romet piasty Joytech a Kross jest w pełni Shimano) Romet ma najbardziej agresywną sportową geometrię , Kross trochę mniej a najbardziej leniwą ma Fuji. Wybieraj
Pegasus Napisano 19 Lipca 2018 Napisano 19 Lipca 2018 W tym segmencie cenowym może warto rozważyć Tribana 520 z Decathlonu. Osprzęt praktycznie taki sam (3 blaty z przodu), a kosztuje 2399 zł. Do tego darmowy serwis po pół roku i dożywotnia gwarancja na ramę, mostek i kierownicę. Zawsze 400 zł w kieszeni.
Dezent Napisano 21 Lipca 2018 Napisano 21 Lipca 2018 W dniu 19.07.2018 o 16:46, Pegasus napisał: 3 blaty z przodu Dekadę temu takie rozwiązanie się stosowało w szosie.
tomstar Napisano 24 Lipca 2018 Autor Napisano 24 Lipca 2018 Nie potrzebuję trzech blatów, a sam Triban strasznie mi się nie podoba. Porządne rowery BTwina zaczynają się od Ultra na karbonie, to warto kupić. Bardzo mocno przychylam sie do Krossa, chyba najlepszy sprzęt w tym przedziale cenowym. Druga sprawa to wygoda. Brałem udział w Decathlon Carbon Challenge i jeździłem tam BTwinem Ultra 900 https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-900-cf-id_8390339.html i po 300km miałem mega obtartą dupę. Nie wiem czy z powodu pozycji czy złego siodełka. Na moim Giancie nie mam takich problemów.
Argi Napisano 24 Lipca 2018 Napisano 24 Lipca 2018 12 godzin temu, tomstar napisał: Druga sprawa to wygoda. Brałem udział w Decathlon Carbon Challenge i jeździłem tam BTwinem Ultra 900 https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-900-cf-id_8390339.html i po 300km miałem mega obtartą dupę. Nie wiem czy z powodu pozycji czy złego siodełka. Na moim Giancie nie mam takich problemów. Co ma piernik do wiatraka. Jaka wygoda? Walnąłeś mega dystans na "obcym" siodle i snujesz jakieś wnioski? To tylko siodełko. Zdecydowana większość z nas po przejechaniu dłuższego dystansu na nieswoim siodełku miałaby obolały czy otarty tyłek, a co dopiero 300km. Przynajmniej w moim przypadku tak jest, że nawet do naprawdę wygodnego siodełka mój tyłek potrzebuje 3-4 wyjazdów, aby się przyzwyczaić. Po prostu nieco inne punkty podparcia i ucisku. Stąd trudno oceniać siodło po pierwszym wyjeździe, a co dopiero "jechać" po całym rowerze.
tomstar Napisano 25 Lipca 2018 Autor Napisano 25 Lipca 2018 13 godzin temu, Argi napisał: Co ma piernik do wiatraka. Jaka wygoda? Walnąłeś mega dystans na "obcym" siodle i snujesz jakieś wnioski? To tylko siodełko. Zdecydowana większość z nas po przejechaniu dłuższego dystansu na nieswoim siodełku miałaby obolały czy otarty tyłek, a co dopiero 300km. Przynajmniej w moim przypadku tak jest, że nawet do naprawdę wygodnego siodełka mój tyłek potrzebuje 3-4 wyjazdów, aby się przyzwyczaić. Po prostu nieco inne punkty podparcia i ucisku. Stąd trudno oceniać siodło po pierwszym wyjeździe, a co dopiero "jechać" po całym rowerze. Nie "jadę" po rowerze :) Tylko widzę wiele opinii na temat mniej czy bardziej agresywnej ramie i pozycji na rowerze. Dlatego podałem przykład BTwina żeby porównać jego geometrię z Krossem i opisałem jak czułem się na takim właśnie rowerze. Wiem, że trzeba sie przyzwyczaić do siodła i nowej pozycji, ale chciałbym wyeliminować straty do zera :)
Grzeszaldo Napisano 1 Sierpnia 2018 Napisano 1 Sierpnia 2018 W dniu 24.07.2018 o 09:19, tomstar napisał: Nie potrzebuję trzech blatów, a sam Triban strasznie mi się nie podoba. Porządne rowery BTwina zaczynają się od Ultra na karbonie, to warto kupić. Bardzo mocno przychylam sie do Krossa, chyba najlepszy sprzęt w tym przedziale cenowym. Druga sprawa to wygoda. Brałem udział w Decathlon Carbon Challenge i jeździłem tam BTwinem Ultra 900 https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-900-cf-id_8390339.html i po 300km miałem mega obtartą dupę. Nie wiem czy z powodu pozycji czy złego siodełka. Na moim Giancie nie mam takich problemów. tylek bolal cie z powodu siodelka a sam rowerek B'twina jest mega...
tomstar Napisano 6 Września 2018 Autor Napisano 6 Września 2018 I stało się. Po wielu analizach i szukaniu udało mi się nabyć szosę od Gianta. Sprawa była bardzo fajna, gdyż udało mi się nawiązać współpracę z Giant Polska i dzięki temu otrzymałem mega rabat na dowolnie wybrany model. Wybrałem szosę Contend SL 2 i dostałem na nią prawie 2 tysiące rabatu. Po za tym w ramach współpracy otrzymam kompletny strój, buty i kask. Maszyna jest już u mnie i w weekend jedzie na testy. Model Contend wygrał w teście magazynu Bike Board na najlepszą budżetową i wygodną szosę. Jest to idealny model dla początkujących kolarzy Niedługo pełne testy na moim blogu www.tomstar.bikestats.pl https://www.giant-bicycles.com/pl/contend-sl-2
Pegasus Napisano 6 Września 2018 Napisano 6 Września 2018 Widzę że jesteś z moich okolic, Duathlon w Czempiniu!!! W przyszłym roku też będę brał udział, bo to moja lokalna impreza! Do zobaczenia na trasie i dużo km z Giantem
tomstar Napisano 7 Września 2018 Autor Napisano 7 Września 2018 Do Czempinia mam około 80km :) Jestem z Pleszewa. W przyszłym roku też startuję :) Dzięki i do zobaczenia na trasie.
Pegasus Napisano 8 Września 2018 Napisano 8 Września 2018 Ja jestem z gminy Czempiń i jak dobrze pójdzie to wystartuje w barwach ChampionMan Team :)
Szkrobek Napisano 25 Lutego 2019 Napisano 25 Lutego 2019 Witam Poszukuje od paru dni informacji na temat ramy z Rometu oraz Kross'a czyli użytkowników co posiadają jeden z tych wymienionych rowerów. Chciałbym się dowiedzieć czy te rowery są wygodne na dłuższe trasy w sensie geometrii ramy na to pozwalają, jak z gwarancja na ramy i jak wyglada jakość wykonania ramy w Romecie i w Krossie?? Pozdrawiam.
drozda Napisano 26 Lutego 2019 Napisano 26 Lutego 2019 Ramy w Krossach są bardzo przyzwoite, mają wygładzane spawy choć są dość ciężkie. A geometria zależy od konkretnego modelu.
Szkrobek Napisano 26 Lutego 2019 Napisano 26 Lutego 2019 Witam Właśnie chce się dowiedzieć jakie są różnice w ramie między Krossem a Rometem. Mnie interesuje Kross Vento 3.0 i 4.0 a Romet Huragan 3 i 4. Merida, Specialized, Trek, Cube, Cannondale w tych markach nic nie ma ciekawego jak dla mnie do 3,5K
yarad Napisano 28 Lutego 2019 Napisano 28 Lutego 2019 W dniu 26.02.2019 o 13:00, Szkrobek napisał: Witam Właśnie chce się dowiedzieć jakie są różnice w ramie między Krossem a Rometem. Mnie interesuje Kross Vento 3.0 i 4.0 a Romet Huragan 3 i 4. Jako okazyjny kolarz używałem Rometa Huragana 3 z 2015 przez nieco ponad 1000 km. To był debiut kolarski Rometa i moja pierwsza szosa. Niestety okazało się, że agresywna geometria przerasta moje możliwości fizyczne (niska główka ramy plus tylko jedna podkładka pod kierownicą, brak możliwości prostego podniesienia pozycji; być może bardziej by pasował mniejszy rozmiar ramy, wybrałem 56 dla wzrostu 180 cm). Nie wiem jednak czy współczesne ramy Huraganów 3/4 nie są przekonstruowane. Technicznie do roweru nie miałem żadnych zastrzeżeń, pomijając może domysł, że kolorowe urozmaicenia ramy to były naklejki, a nie odrębny lakier.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.