Siodemek Napisano 26 Czerwca 2018 Napisano 26 Czerwca 2018 Cześć, Zastanawiam się nad zakupem nowej korby do singla i wybór padł na SLX FC-M7000-1, nie muszę wymieniać suportu etc. Jednak teraz zastanawiam się nad doborem blatu najlepszy byłby 30t pytanie tylko czy dedykowany blat do korby FC-M7000-1 który wygląda trochę jak NW czy może istnieje coś innego co będzie miało 30t (no 32 też się nada w ostateczności) 96BCD i będzie dobre do singla. Ja nic innego na 96BCD i ~30t nie znalazłem.
abdesign Napisano 26 Czerwca 2018 Napisano 26 Czerwca 2018 To coś bardzo słabo szukasz ... jest tego masa od banlesa czy hcc a2z po tanie chińczyki.
Siodemek Napisano 26 Czerwca 2018 Autor Napisano 26 Czerwca 2018 Nie chodzi o to, że nie znalazłem innego NW spełniającego kryteria. Tylko, NW nie jest kryterium samym w sobie, do singla. Okej może, ja niezbyt jasno napisałem, a może ciche czytanie ze zrozumieniem kuleje*. Czy może istnieje coś innego co będzie miało 30t (no 32 też się nada w ostateczności) 96BCD i będzie dobre do singla (nie będące NW). (*niepotrzebne skreślić)
Kaczorak Napisano 26 Czerwca 2018 Napisano 26 Czerwca 2018 A po szukać czegoś co nie jest NW skoro NW jest najlepsze do napędów 1xXX? Kup pan NW jak kolega wyżej napisał od np. Banless'a i będziesz pan zadowolony ;)
Dokumosa Napisano 26 Czerwca 2018 Napisano 26 Czerwca 2018 Do nie NW będziesz potrzebował napinacz/prowadnicę łańcucha.
Siodemek Napisano 26 Czerwca 2018 Autor Napisano 26 Czerwca 2018 Napinacz i tak mam bo obecnie jeżdżę na 2 blatowej korbie deore z blacikiem 28t na 64BCD. Pytanie tylko czy ten blat od SLX jest coś wart niby stalowy (91g). Te 50 gramów wagi więcej nie robi mi żadnej różnicy. I pytanie bonusowe odnośnie samej korby SLX FC-M7000-1. Czy ona ma możliwość przykręcenia tylko jednego blatu czy są otwory pod mniejszy i większy?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.