Skocz do zawartości

[Korba + blat] SLX do singlespeed

Siodemek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Zastanawiam się nad zakupem nowej korby do singla i wybór padł na SLX FC-M7000-1, nie muszę wymieniać suportu etc. Jednak teraz zastanawiam się nad doborem blatu najlepszy byłby 30t pytanie tylko czy dedykowany blat do korby FC-M7000-1 który wygląda trochę jak NW czy może istnieje coś innego co będzie miało 30t (no 32 też się nada w ostateczności)  96BCD i będzie dobre do singla. Ja nic innego na 96BCD i ~30t nie znalazłem.

Napisano

Nie chodzi o to, że nie znalazłem innego NW spełniającego kryteria. Tylko, NW nie jest kryterium samym w sobie, do singla. Okej może, ja niezbyt jasno napisałem, a może ciche czytanie ze zrozumieniem kuleje*. 

Czy może istnieje coś innego co będzie miało 30t (no 32 też się nada w ostateczności)  96BCD i będzie dobre do singla (nie będące NW).

(*niepotrzebne skreślić)

Napisano

Napinacz i tak mam bo obecnie jeżdżę na 2 blatowej korbie deore z blacikiem 28t na 64BCD. Pytanie tylko czy ten blat od SLX jest coś wart niby stalowy (91g). Te 50 gramów wagi więcej nie robi mi żadnej różnicy.

I pytanie bonusowe odnośnie samej korby SLX FC-M7000-1. Czy ona ma możliwość przykręcenia tylko jednego blatu czy są otwory pod mniejszy i większy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...