djmarco83 Napisano 1 Maja 2018 Napisano 1 Maja 2018 Jak w temacie. Szukam opony uniwersalnej na twardy grunt typu asfalt, konta brukowa etc a zarazem też na polne drogi nie utwardzone. Dobrze jak by była jakaś antyprzebiciowka. Obecnie mam 29 x 2.10 Schwalbe Smart Sam ale to tylko na teren. Co polecacie?
seraph Napisano 1 Maja 2018 Napisano 1 Maja 2018 W zasadzie to Smart sam jest uważany za bardzo uniwersalna oponę. Coś bardziej w kierunku asfaltu to już semislick typu Schwalbe Hurricane lub nawet Maratony.
djmarco83 Napisano 1 Maja 2018 Autor Napisano 1 Maja 2018 Tą co mam, uważałabym za dobrą jak by na środku miała slika a po bokach kostkę.
sztorm Napisano 2 Maja 2018 Napisano 2 Maja 2018 W dniu 1.05.2018 o 17:48, djmarco83 napisał: Jak w temacie. Szukam opony uniwersalnej na twardy grunt typu asfalt, konta brukowa etc a zarazem też na polne drogi nie utwardzone. Dobrze jak by była jakaś antyprzebiciowka. Obecnie mam 29 x 2.10 Schwalbe Smart Sam ale to tylko na teren. Co polecacie? Polecam Shwalbe Racing Ralph + mleko W dniu 1.05.2018 o 19:14, djmarco83 napisał: Tą co mam, uważałabym za dobrą jak by na środku miała slika a po bokach kostkę. Polecam Shwalbe Tunder Burt + mleko
djmarco83 Napisano 2 Maja 2018 Autor Napisano 2 Maja 2018 Daj jakiegoś linka do tych plusów bo nie mogę znaleźć.
Gość Napisano 3 Maja 2018 Napisano 3 Maja 2018 Ja bym kupil Conti Cyclocross speed, zwijana 99pln od sztuki (a bywaly taniej) 350g wagi . Ale cos zdaje mnie sie ze szukasz do jakiegos MTBka, moze to wygladac smiesznie na 700x35C ;-)) jesli nie wpadnie w obrecz
sztorm Napisano 3 Maja 2018 Napisano 3 Maja 2018 7 godzin temu, djmarco83 napisał: Daj jakiegoś linka do tych plusów bo nie mogę znaleźć. same opony są bez plusów, miałem na myśli zalanie ich mlekiem lateksowym najlepiej do tego celu nadają się w obu przypadkach wersje SnakeSkin, TL Easy.
seraph Napisano 3 Maja 2018 Napisano 3 Maja 2018 Racing Ralph i Thunder Burt znikną w oczach na asfalcie. Na przodzie to jeszcze jeszcze ale z tyłu to je asfalt pożre. Vittoria Mezcal lub Saguaro bym polecił. Maxxis Crossmark. Zwróć też uwagę na to że z przodu oporów toczenia nie czuć i można sobie pozwalać na grubszy bieżnik.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.