Skocz do zawartości

[opony] jakie wybrać na asfalt i na polna drogę?

djmarco83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie. Szukam opony uniwersalnej na twardy grunt typu asfalt, konta brukowa etc a zarazem też na polne drogi nie utwardzone. Dobrze jak by była jakaś antyprzebiciowka. Obecnie mam 29 x 2.10 Schwalbe Smart Sam ale to tylko na teren. Co polecacie?

Napisano

W zasadzie to Smart sam jest uważany za bardzo uniwersalna oponę. Coś bardziej w kierunku asfaltu to już semislick typu Schwalbe Hurricane lub nawet Maratony. 

Napisano
W dniu 1.05.2018 o 17:48, djmarco83 napisał:

Jak w temacie. Szukam opony uniwersalnej na twardy grunt typu asfalt, konta brukowa etc a zarazem też na polne drogi nie utwardzone. Dobrze jak by była jakaś antyprzebiciowka. Obecnie mam 29 x 2.10 Schwalbe Smart Sam ale to tylko na teren. Co polecacie?

Polecam Shwalbe Racing Ralph + mleko

W dniu 1.05.2018 o 19:14, djmarco83 napisał:

Tą co mam, uważałabym za dobrą jak by na środku miała slika a po bokach kostkę. 

Polecam Shwalbe Tunder Burt + mleko

Napisano

Ja bym kupil Conti Cyclocross speed, zwijana 99pln od sztuki (a bywaly taniej) 350g wagi . Ale cos zdaje mnie sie ze szukasz do jakiegos MTBka, moze to wygladac smiesznie na 700x35C ;-)) jesli nie wpadnie w obrecz :P

Napisano
7 godzin temu, djmarco83 napisał:

Daj jakiegoś linka do tych plusów bo nie mogę znaleźć. 

same opony są bez plusów, miałem na myśli zalanie ich mlekiem lateksowym najlepiej do tego celu nadają się w obu przypadkach wersje SnakeSkin, TL Easy.

Napisano

Racing Ralph i Thunder Burt znikną w oczach na asfalcie. Na przodzie to jeszcze jeszcze ale z tyłu to je asfalt pożre.

Vittoria Mezcal lub Saguaro bym polecił. Maxxis Crossmark. Zwróć też uwagę na to że z przodu oporów toczenia nie czuć i można sobie pozwalać na grubszy bieżnik. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...