Skocz do zawartości

[mechanizm Korbowy] SR Suntour Durolux 22/32T

adamp1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No ale trochę blaty nie takie i różnica między nimi też z ubiegłej epoki... Najbliżej byłaby nowa deorka 34x24 dostępna za 260zł + suport BB52, który IMHO nawet lepszy niż accent bb ex pro.

• Mod Team
Napisano

W jakim aspekcie ten BB52jest lepszy? Główna przewaga Accenta polega na zastosowaniu standardowych łożysk i łatwej wymianie w razie potrzeby, a i tak kilka sezonów można oblatać.

Napisano

Jest sporo tańszy a łożyska również wymienne w dwóch opcjach:

- można wpakować standardowe łożyska 7mm spiłowując z plastikowych redukcji rant (tym samym w 15min osiągamy odpowiednik bb ex)

- można kupić na Ali łożyska 6805N (czyli o wymiarach stosowanych fabrycznie przez Shimano) w cenie 10USD za 10szt - starczają na tyle co fabryczne (sprawdzone)

No i na bb52 też można kilka sezonów oglądać bez grzebania

Napisano

Dziękuję za propozycję nowego zestawu,

Jeszcze zastanawiam się czy deorka będzie pasowała z napinaczem Mozart forte bo taki obecnie mam założony

obecnie jest suport na 113 czy takie korby zintegrowane będą pasować - chodzi o rozstaw 

z góry bardzo dziekuję

adamp1

Napisano

Korba ze zintegrowaną osią wymaga innego typu suportu niż np. Isis, na który jest ten Durolux.

Tak oczywiście tylko jak moja rama [Jamis Komodo II] ma zalecaną oś 113 czy takie korby z nowym suportem  będą pasować.

Nie miałem nigdy styczności z zintegrowanymi korbami... 

Dziękuję

Pozdrawiam adamp1

Napisano

Długość osi jest zalecana do danego typu korby tak aby zachowana była odpowiednia linia łańcucha. Korby ht2 mtb zawsze mają tą samą długość osi. Z ogromną większością ram nie ma z nimi żadnych problemów.

Napisano

Jeszcze tak dla pewnosci przed zakupem deorki mam pytanie czy korby Durolux sa naprawdę mega slabe ? Przeciez stworzyli je do fr dh . Powinny byc mocne.

• Mod Team
Napisano

Nie tyle słabe, ale raczej gorsze niż taka Deorka. Jeśli chodzi o korby Shimano nie ma konkurencji; system mocowania korby w systemie HTII to najlepszy patent jaki jest na rynku.

No i ten Durolux to raczej niesprawdzony produkt, do dyscyplin ex. ludzie zazwyczaj wybierają Sainta lub tańsze Zee.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...