Skocz do zawartości

[Dziwny suport] potrzebna identyfikacja

cipun1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam problem z identyfikacją suportu.

Jestem zielony w tym temacie a chcę dziecku zrobić niespodziankę i naprawić rower

Opiszę co wiem 

rower typu street, szerokość (długość) mufy to 68mm z jednej strony jest lewy a z drugiej prawy gwint około 35mm długość ośki około 15 cm mocowanie korb to wieloklin (8 zębów). Trochę poczytałem i wiem, że raczej nie jest to standard shimano, przynajmniej nie wygląda podobnie do tego co na fotkach znalazłem w necie. Podobne to jest do standardu ISIS tylko chyba ten system ma więcej jak 8 ząbków. niestety korby nie mają żadnych oznaczeń poza długością a z wyglądu takie stalowe z śrubą dociskającą po obwodzie zęby do osi, oprócz śruby wkręcanej w oś.

Młody zmielił łożyska więc z suportu nic nie odzyskam a chciałbym wymienić całość tylko co kupić? jaki standard, typ, model?

Pomocy

Napisano

Foto?

Ja bym strzelał że Octalink od Shimano.

Shimano-BB-ES300-AK-Octalink-Bottom-Brac

Napisano

Dzięki za reakcję.

Nie jest to octalink

średnica ośki to 19mm

konstrukcja jest taka że miska 35mm gwint do tego po 2 szt łożysk 31/19/7 mm (wymiary zbliżone, czytane z suwmiarki)

mocowanie korby średnica też 19mm na 8 klinów, ząbków

ktoś coś kombinował, chyba, bo długość ośki 15cm gdy nie ma tarcz przerzutek z przodu bo jest napęd 1 do 1 , lewa strona (korba) jest osadzona w miarę w osi łańcucha, ale prawa odstaje dalej od ramy, wydaje mi się, że ktoś wcześniej zdrowo pokombinował

niestety teraz nie mam jak wykonać fotki a byłoby z pewnością łatwiej

Wydaje mi się że podpowiedz "Euro" zbliża do sukcesu

znalazłem coś co przypomina mi konstrukcję tego co mam a mianowicie

Dartmoor - Suport Euro Pro BB - 19mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...