Celir Napisano 21 Lutego 2018 Napisano 21 Lutego 2018 Witam. Do skończenia roweru na bazie horneta brak mi jedynie amortyzatora. Zdecydowałem się na 150mm. Do wyboru mam 3 modele : Rs sektor gold Sr Aion RC X fusion slant Który z nich byście wybrali? Może ktoś z was na nich jeździł i coś powie. Jeżdżę głównie po trasach w okolicy Bielska-bialej.
gyrill Napisano 21 Lutego 2018 Napisano 21 Lutego 2018 Brałbym AIONa ze względu na cenę, niższy koszt serwisu i ew. jakąś customizację w Activii. Dodatkowo jest to amor pchany przez Dartmoora do BlackBirdów, wydaje sie ze wiedzą co robią i to pasuje do tego typu ram o przeznaczeniu jak wspomniałeś. Moje 3 grosze.
Celir Napisano 21 Lutego 2018 Autor Napisano 21 Lutego 2018 Aion jako jedyny ma golenie 34 mam co w tego typu rowerze może mieć spore znaczenie. Dzięki za odpowiedź
Dokumosa Napisano 21 Lutego 2018 Napisano 21 Lutego 2018 Sektor się nie nadaje, poza tym to przerośnięty recon silver i będzie się wyginał we wszystkie strony. Slanty mają golenie 34. Ich główną zaletą w stosunku do Aiona jest to, że dolne golenie smarowane w "systemie" otwartej kąpieli olejowej (SR smarem stałym). Są to jednak widły dedykowane pod koło 26". Na małym kole coś robisz? Dzisiaj trzeba było iść raczej 27,5 boost (primal plus 2017).
Celir Napisano 21 Lutego 2018 Autor Napisano 21 Lutego 2018 27,5 bez boost na ramie hornet. Slanty były pakowane do Kross moon 1.0 w którymś roczniku i właśnie z tego roweru pochodzi ten który mam na oku
Dokumosa Napisano 21 Lutego 2018 Napisano 21 Lutego 2018 Do 2015 miały slanty i koła 26". Teraz mają sweepy i koła też urosły. Tym samym slant też się nie nadaje do Twojego projektu.
Celir Napisano 21 Lutego 2018 Autor Napisano 21 Lutego 2018 W aukcji jest podane jaki 27,5 dzięki za informacje. To chyba pozostaje Aion jako jedyny wybór. Znacie coś w podobnym przedziale co by się nadawało?
Dokumosa Napisano 21 Lutego 2018 Napisano 21 Lutego 2018 Aion nie jest zły pod warunkiem, że się o niego zadba - trzeba systematycznie serwisować A najbardziej w tym wszystkim wq...a mnie czyszczenie resztek smaru z dolnych goleni przed aplikacją świeżej porcji (ile bym nie czyścił i tak idealnie nie jest).
Kaczorak Napisano 22 Lutego 2018 Napisano 22 Lutego 2018 Nie wiem jaki masz budżet ale zerknij jeszcze na Manitou Mattoc w wersji expert albo pro. Też ma 34 mm i można go ustawić na 150mm. Ostatnio ujeżdżam ten wideł i jestem mega zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.