Skocz do zawartości

[łańcuch] przeskakuje

LukaszNN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, problem jak w temacie, łańcuch przeskakuje tylko na najmniejszej zębatce kasety, na innych chodzi idealnie. Na 100% przeskakuje łańcuch. Nie jest wyciągnięty, zębatka wyglądała dobrze ale mimo wszystko wymieniłem ją na nową i dalej to samo. Przerzutka wyregulowana książkowo, wszystkie biegi wchodzą bardzo płynnie i szybko, napęd chodzi bezszelestnie, hak przerzutki prosty a mimo wszystko skacze jak głupi. Nawet po maksymalnym zbliżeniu przerzutki do kasety skacze. Stało się to dosłownie z dnia na dzień, wcześniej wszystko hulało jak w bajce. Pomysły i cierpliwość mi się kończą, co to może być?

2435c21dae72b.jpg

Napisano

Dodatkowo odwrotnie założony Connex może sam się rozpiąć podczas przerzucania łańcucha na korbie.

Dlatego przestałem lubić Connex`a nie dość że jest drogi to trzeba pamiętać jak go zapiąć. :)

Pozdrawiam 

Napisano
32 minuty temu, rzezniol napisał:

to trzeba pamiętać jak go zapiąć.

Jak używałem tej spinki, to za każdym razem musiałem mieć przy sobie telefon, żeby to sprawdzić... :D

Napisano

Czy tak super ... powiedziałbym raczej normalnie.
Trzyma tak samo jak każda inna spinka np od KMC :)
Tylko nie pisz mi ze spinki KMC czy SRAM trudno zdjąć, bo jest knif na łatwe zdjęcie nawet bez narzędzi ... wystarczy ze znajdziesz kamień, na upartego pompka starczy. :) 

Pozdrawiam 

Napisano
6 minut temu, TheJW napisał:

No i ja osobiście omijam spinkę przy pomiarze.

O.... cenna uwaga, nie wiedziałem. Dzięki.

• Mod Team
Napisano
46 minut temu, rzezniol napisał:

Tylko nie pisz mi ze spinki KMC czy SRAM trudno zdjąć,

Nie mam zamiaru Ciebie nawracać na Connexa.;)

Ja w zamierzchłej przeszłości zmuszony rozpiąć srama skuwaczem zostałem wyznawcą Connexa.

48 minut temu, rzezniol napisał:

wystarczy ze znajdziesz kamień,

A jednak narzędzia są potrzebne.:P

Napisano
6 minut temu, michuuu napisał:
Godzinę temu, rzezniol napisał:

wystarczy ze znajdziesz kamień,

A jednak narzędzia są potrzebne.:P

XXI wiek, a my niczym troglodyci kamienie jako narzędzia wykorzystujemy. ;)

No ale z reguły najprostsze metody są najskuteczniejsze.

• Mod Team
Napisano

Pytanie było o przyczynę przeskakiwania łańcucha a my tutaj jak zwykle o wyższości.......

Myślę, że wystarczy. Może autor się odezwie czy odwrócenie spinki pomogło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...