KaMyLP Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Napisano 31 Grudnia 2017 Obstawiam ze najlepiej kupić to samo ramie SLX niz np deore xt?
Quell Napisano 31 Grudnia 2017 Napisano 31 Grudnia 2017 Teraz, KaMyLP napisał: Obstawiam ze najlepiej kupić to samo ramie SLX niz np deore xt? Tylko względy estetyczne, tu tylko grają rolę.
KaMyLP Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Napisano 31 Grudnia 2017 Jak już bym patrzał na estetyke to bym te ramienia walnął sprayem na czarno i gitara
cervandes Napisano 31 Grudnia 2017 Napisano 31 Grudnia 2017 Możesz szukać używanej całej korby z zębatkami, ale zajechanymi, ktoś może to pogonić za małe pieniądze. Ty potrzebujesz tylko lewego ramienia. Pamiętaj, że są różne długości ramion, 175, 170, długość sprawdzisz na wewnętrznej stronie korby w pobliżu miejsca, w które wkręca się pedał. "Patrzyłem", nie "patrzałem".
Mod Team sznib Napisano 31 Grudnia 2017 Mod Team Napisano 31 Grudnia 2017 Samego ramienia nówki nie kupisz. Czasem się pojawiają na Allegro używki, trzeba by polować.
KaMyLP Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Napisano 31 Grudnia 2017 Ok, dzięki za pomoc we wtorek jade do typa co od niego kupiłem. Według "gwarancji" przysluguje mi wymiana tj. "wada materiału/ wada fabryczna".
HarveyDent Napisano 31 Grudnia 2017 Napisano 31 Grudnia 2017 Powodzenia, ale to nie jest wada ani fabryczna ani wada materiału. To jest efekt złego montażu + jazdy na niedokręcony ramieniu.
KaMyLP Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Napisano 31 Grudnia 2017 No tak tylko ten rower jest u mnie półtorej tygodnia i były na nim dwie jazdy, dzisiejsza i jak musiałem wracać nim po zakupie
Artwro Napisano 31 Grudnia 2017 Napisano 31 Grudnia 2017 Ramię ewidentnie źle dokręcone,szukaj samego ramienia.Kilka lat temu temu też sprzedałem samo ramię akurat slx.
Pidzej Napisano 1 Stycznia 2018 Napisano 1 Stycznia 2018 W rowerze wszystkie połączenia śrubowe trzeba regularnie kontrolować, np co miesiąc. W nowym rowerze też - części muszą się "ułożyć" i śruby trzeba dociągać. Sprawdź wszystko inne, żebyś koła nie zgubił
Mod Team sznib Napisano 1 Stycznia 2018 Mod Team Napisano 1 Stycznia 2018 Akurat w ramieniu korby po to są dwie śruby żeby się nie odkręciło przypadkowo. Dobrze skręcone nie ma szans samo się rozkręcić.
KaMyLP Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Napisano 1 Stycznia 2018 No na moim poprzednim rowerze mialem go 3 lata nic nie robiłem z napędem, tutaj ewidentnie ktoś źle dokręcił i no widac na powyzszych zdjeciach co z tego wyszlo
ssslawecki Napisano 1 Stycznia 2018 Napisano 1 Stycznia 2018 Do zabezpieczania gwintów z doświadczenia polecam tzw. szczeliwo - ja kupiłem Wurth-a średnio mocne - rewelacja !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.